Emirates odhalily vzhled svého pavilonu na dubajském Expu 2020

  • 13.05.2019 08:00

Letecká společnost Emirates nebude při dubajské světové výstavě, konané od 20. října 2020 do 10. dubna 2021, pouze prémiovým partnerem a oficiálním leteckým dopravcem akce, ale bude mít na výstavišti také vlastní pavilon, jehož podobu nyní odhalila. 

Pavilon Emirates nabídne svým návštěvníkům pohled na měnící se svět komerční letecké dopravy s důrazem na přepravu lidí a produktů moderním, efektivním a udržitelným způsobem. Třípatrová multifunkční budova Emirates o rozloze 3300 metrů čtverečních bude umístěna v blízkosti pavilonu Spojených arabských emirátů a v docházkové vzdálenosti od centrálního pavilonu dubajského Expa, pavilonu Al Wasl (původní název Dubaje, odkazující na význam místa jako obchodní křižovatky).

Inspirována třemi tematickými prvky Expo 2020 - mobilita, příležitost a udržitelnost - bude budova pavilonu znázorňovat dynamiku křídel při vzletu. Celkem 26 křídelních elementů fasády pavilonu ponese více než 800 metrů led světel, které při představení vytvoří nejrůznější efekty. 

Pavilon Emirates představí budoucnost letectví ve všech ohledech, od motorových technologií přes nové materiály zvyšující výkon a snižující spotřebu po inovativní interiéry letadel a letišť.

Návštěvníci se tu dozvědí o základních principech aerodynamiky či o nových materiálech a možnostech leteckého designu. Pavilon také odhalí vývoj motorů letadel nové generace, představí laboratoř budoucnosti s inovativními materiály a ukáže budoucnost letadlových trupů a interiérů. Návštěvníci navíc uvidí nové letištní technologie a budou si moci vytvořit a nakonfigurovat vlastní letadlo budoucnosti.


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace