Společnost Delta Air Lines omezí možnost sklopení opěradel sedaček

  • 23.04.2019 17:00

Společnost Delta Air Lines oznámila svůj plán omezit možnost sklápění sedadel na vybraných linkách, aby tím poskytla cestujícím více pracovního prostoru na práci s laptopem. Tu sklopení opěráku vpředu sedícího cestujícího často znemožňuje. Omezení sklápění opěradla sedačky se nejdříve objeví v 62 letadlech společnosti Delta.

Letadla s omezeným sklopením opěradel budou nejprve nasazena na linkách do délky letu dvě hodiny, které často používají obchodní cestující, budou to nejprve letadla Airbus A320 v konfiguraci pro 157 cestujících.  Sklopení bude redukováno na 50 % současného stavu (tj. bude prakticky vyloučeno). Omezení se bude týkat nejenom sedadel ekonomické, ale také business třídy.

Problém s nedostatkem místa na práci s laptopem vznikl tím, že letecké společnosti vměstnaly do letadel další řady sedadel a snížily tak rozteč mezi řadami, a to v některých případech až na 28 palců. Tím prakticky zmizel prostor pro práci na počítači. Delta přitom zašla v „densifikaci“ letadel nejméně daleko, alespoň ve srovnání s American Airlines a United Airlines. Příkladem budiž například uspořádání Boeingů 777, kde Delta zatím zachovává 9 sedadel v řadě, zatímco konkurence už má sedadel 10.

Delta zaznamenala nejlepší výsledek „net promoter score“, který měří, s jakou pravděpodobností si cestující opět vybere let společností Delta. Index narostl o plných 7 bodů a dosáhl 50 bodů, což dokládá, že cestující otázku prostoru citlivě vnímají. (Foto: Delta, planes.cz) 


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Vojtech (...183.175...)
23.04.2019 20:16

Palec nahoru. Ne ze bych v letadle pracoval s laptopem, ale kdyz je v letadle malo mista na nohy a nekdo si prede mnou sklopi sedadlo, mam mu chut vyklopit na hlavu sve jidlo. Coz neudelam, protoze tam, kde je malo mista na nohy, se jidlo zpravidla nepodava.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace