Americké letectvo uzemnilo strategické bombardéry B-1

  • 01.04.2019 17:00

Již podruhé během 12 měsíců uzemnily US Air Force své bombardéry Rockwell B-1B Lancer, a to kvůli obavám o spolehlivost a bezpečnost vystřelovacích sedaček.

Potenciální problém s vystřelovacími sedačkami odhalila rutinní kontrola letadel, kterou vykonávalo velitelství Air Force Global Strike Command. Naposledy byly bombardéry uzemněny v červnu 2018 po nouzovém přistání B-1B na základně Midland International Air and Space Port v Texasu dne 1. května. Během tohoto incidentu došlo k selhání vystřelovací sedačky.

Strategické bombardéry B-1B již nejsou vybaveny pro nošení atomových zbraní. Jsou nasazovány na ničení cílů tam, kde není přítomna protivzdušná obrana nebo pro vypouštění raket pro ničení vzdálených cílů na zemi nebo na moři. Letouny byly pravidelně používány pro bombardování cílů v Iráku, Sýrii a Afghánistánu přesně naváděnými „chytrými” bombami. (Foto: USAF, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace