Southwest Airlines vyhlásily provozní nouzi. Chybí letadla.

  • 21.02.2019 13:00

Dnem 15.2. vyhlásily Southwest Airlines stav provozní nouze. Firma čelí značným zpožděním a rušením letů, neboť nemá dostatek letadel k zajištění rutinního provozu. Přes 40 letadel má mechanické problémy, což je dvojnásobek jinak obvyklého stavu. Příčinou jsou vleklé problémy s uzavřením kolektivní smlouvy s mechaniky organizovanými v odborech Aircraft Mechanics Fraternal Association. V nich je organizováno asi 2700 mechaniků Southwest Airlines.

V důsledku chybějících strojů musela společnost zrušit již přes 500 letů, z čehož jen v úterý to bylo 181 letů.

S ohledem na probíhající složitá jednání lze očekávat, že problémy společnosti budou v následujících dnech spíše narůstat. Společnost již obvinila odbory, že záměrně eskalují krizi, aby donutily společnost k vyjednávání a ústupkům.  

Vyhlášení provozní nouze znamená, že všichni zaměstnanci se musí dostavit do zaměstnání a mohou být okamžitě propuštěni, pokud by důvod absence nedoložili např. lékařským potvrzením. (Foto: Business Insider, Soutwest Airlines, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Airxxxx - nepřihlášený host (...239.24...)
21.02.2019 22:02
Fandim

Podnikatel vyděláva-dělník dělá. No jednoduše o prachy se dělí- jinak věci nefungujou.

wibault (...81.209...)
21.02.2019 13:30

prostě odborařský ksindl

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace