Americká armáda investuje do utajení komunikace vrtulníků

  • 18.02.2019 13:00

Americká armáda udělila firmě Raytheon kontrakt v hodnotě 406 mil. USD na vybavení vrtulníků komunikačním systémem ARC-231A.

Během pěti let dodá Raytheon 5000 systémů, a to včetně souvisejících služeb, podpory a upgradu software. Systémem pro šifrovanou komunikaci budou vybaveny např. vrtulníky Sikorsky UH-60 Black Hawk, Eurocopter UH-72  Lakota a útočné vrtulníky Boeing AH-64 Apache (viz foto).

Jde o další doklad pozornosti, kterou věnuje americká armáda utajení komunikace. Jedná se také o reakci na výrazně zlepšené schopnosti odposlechu a radioelektronických prostředků Ruska a Číny.

ARC-231A je softwarové rádio, které je možno rychle upgradovat bez nutnosti vyjmutí z vrtulníku. Poslední verze zařízení Raytheon získala od NSA (National Security Agency) certifikát 1. třídy, tj. stupeň, který zařízením na bojišti dovolí přenášet informace označené stupněm tajné. (Foto: Boeing, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace