Belgie bude ve středu stávkovat. Brussels Airlines ruší 222 letů. Uzavřená letiště, omezený provoz ve vzdušném prostoru.

  • 12.02.2019 11:00

Brussels Airlines ruší v den stávky všech 222 plánovaných letů, výjimkou bude jen několik dálkových. Zrušení letů Brussels Airlines postihne asi 16 000 cestujících. Cestujícím, kteří se rozhodnou letenku zrušit, vyplatí společnost kompenzace podle příslušné směrnice EK. Také bruselské letiště (BRU) ohlásilo, že jeho pracovníci se ke stávce připojují, a proto lze očekávat podstatné narušení provozu. Zcela uzavřeno bude letiště Brusel Charleroi (CRL). Některé letecké společnosti proto přesunuly své lety na letiště Lille (LIL), Paříž Orly (ORY), Maastricht - Cáchy (MST), Eindhoven (EIN) a Schiphol (AMS).

Skeyes, belgická organizace řízení letového provozu, se rozhodla s ohledem na všeobecnou generální stávku odborů v Belgii snížit kapacitu letového provozu v belgickém vzdušném prostoru na 50 %, a to s platností od úterních 22 hod. do středy, 22 hod.

Belgické odbory vyzývají k celonárodní všeobecné stávce na 13. února, a to jako vyjádření nesouhlasu rámcovou mzdovou dohodou. Ta navrhuje zajistit valorizaci mezd na úroveň inflace + 0,8 p. b., což odbory považují za nedostatečné. (Foto: Euronews, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace