Germania zbankrotovala a zastavila provoz

  • 05.02.2019 10:13

Společnost Germania a její sesterské společnosti působící na poli údržby a leteckých služeb včera podaly k soudu v Berlíně-Charlottenburgu návrh na zahájení insolvenčního řízení a zastavily provoz. Firem Germania Flug a Bulgarian Eagle se bankrot netýká. Podle generálního ředitele Karstena Balkeho nebyla společnost nadále schopna zajistit krátkodobé likvidní prostředky, které potřebovala kvůli loňskému zvýšení cen paliva, oslabení eura vůči dolaru, zpoždění v přidávání letadel do flotily a zvýšeným nákladům na údržbu. Poslední pozitivní zprávy o zajištění financování jsou datovány 19. ledna.

Společnost má sídlo v Berlíně a provozovala 36 letadly spoje zejména do Středomoří, zemí severní Afriky a na Střední východ, a to z 19 evropských letišť do 60 destinací. Zaměřovala se na lety do turistických destinací a pro přistěhovalce. Ročně společnost přepravila asi 4 mil. cestujících. Letadlový park společnosti tvoří 23 letadel Airbus A319, 6 A321 a 7 Boeingů 737-700.

Naději na náhradní lety mají pouze cestující, kteří mají let se společností objednán v rámci balíčku cestovní kanceláře, a mohou se obrátit na příslušnou kancelář.

Letadla Germania létala od roku 2017 krátce na lince z Düsseldorfu do Karlových Varů a smlouvu na těžkou údržbu a údržbu podvozků má společnost s Czech Airlines Technics. Ke Germanii po působení v ČSA přešly také Airbusy OK-CED a OK-OER. Po krachu Air Berlin v roce 2017 se jedná o další krach berlínské společnosti. Germania byla založena v roce 1978. 


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace