V loňském roce otevřely letecké společnosti rekordní počet nových linek

  • 28.01.2019 08:00

Ryanair byl vloni opět na prvním místě, pokud jde o počet nově otevřených linek, kterých otevřel 218. Podle databáze anna.aero New Routes Database bylo vloni otevřeno celosvětově 3765 nových linek, což je 7% nárůst proti počtu nově otevřených linek v roce 2017. Na druhém místě za Ryanairem skončil americký Frontier Airlines, a to s odstupem pouhých 26 linek, easyJet na třetím místě zaostal o 51 linek. Je příznačné, že prvních pět míst v tomto žebříčku zaujímají nízkonákladové společnosti.

Přes vítězství Ryanairu největší počet linek byl otevřen v USA (1228), následovalo Německo (481) a Velká Británie (360). Počet otevřených nových linek ve Velké Británii potvrzuje, že dopravci předpokládají další růst provozu bez ohledu na potenciální brexit. Dobře se také umístilo Polsko se 92 novými linkami a Ukrajina se 72 novými linkami. Obě země se umístily v první dvacítce. Pokud jde o letiště, nejvíce nových spojů nabídl Berlin-Tegel, následován Vídní a Düsseldorfem. 

Podle zatím získaných informací je v tomto roce již rozhodnuto o 1000 nových linkách, ale je jisté, že toto číslo se bude během roku dále zvyšovat. Zatím nejvíce nových linek ohlásily American Airlines (53), TUI a Wizz Air (každá po 43). (Grafy anno.aero, foto: planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace