Aeroflot vyhlášen nejlepší tranzitní leteckou společností pro cesty Čína - Evropa

  • 17.01.2019 13:00

Anketa organizovaná magazínem Travelling Scope, který je považován za nejprestižnější publikaci o cestování v Číně, udělila nejvyšší ocenění Stars Awards společnosti Aeroflot za nejkvalitnější tranzitní spojení mezi Čínou a Evropou. Pro Aeroflot je to významné ocenění tím více, že jeho mezinárodní strategie se koncentruje právě na tranzit Evropa–Asie. Aeroflot přitom těží z výhodné geografické polohy i kapacity moskevského Šeremetěva pro tranzit. V rámci nové strategie „100 na 100“ chce Aeroflot v roce 2023 u příležitosti svého 100- výročí přepravit 100 milionů cestujících, což znamená prakticky zdvojnásobit počet cestujících proti roku 2017. Počet tranzitních cestujících by se přitom měl zvýšit z 5 mil. v roce 2017 na 10 až 15 mil. v roce 2023. Na rychle rostoucí provoz do Číny bude orientován také nový hub, který Aeroflot plánuje zřídit v Novosibirsku.

Aeroflot přitom bude čelit silné konkurenci přímých letů. Řada čínských dopravců nyní požádala o práva na přímé lety do Evropy, např. Hainan Airlines od března linku Kuej-Jang – Paříž, China Southern Čeng-čou – Londýn od dubna a Shanghai Airlines Šanghaj – Budapešť od června. Své kapacity posilují také evropské společnosti. Tranzit do Číny ve své strategii silně akcentuje také Finnair, a to ze stejných důvodů jako Aeroflot.

V loňském roce přepravily společnosti skupiny Aeroflot (Aeroflot, Aurora, Pobeda, Rossiya) 56 mil. cestujících a dosáhly růstu takřka 12 % ve srovnání s rokem 2017.

Vloni vyhrál Aeroflot v anketě China Aviation Magazine již podruhé ocenění „Favourite International Airline in China. Aeroflot je čtyřhvězdičkovou společností podle ratingu Skytrax a pětihvězdičkovou podle ratingu APEX. (Foto: Aeroflot, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



karel3 - nepřihlášený host (...220.165...)
17.01.2019 22:24
Zakon o sestreleni.

Sve vlastni snad nesestreli...

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace