Embraer a Boeing schválily podmínky společného podniku

  • 21.12.2018 08:00

Embraer a Boeing schválily podmínky strategického partnerství definující ustavení společného podniku. V něm bude mít 80 % Boeing a 20 % Embraer. Smlouvu podléhá ratifikaci představenstvem společnosti Embraer, schválení brazilskou vládou a regulačními orgány. Hodnota podílu Boeingu je oceněna na 4,2 mld USD. Jedním z aspektů kontraktu je ponechání výroby v Brazílii. Embraer má také právo jmenovat prezidenta a generálního ředitele společného podniku, zatímco Boeing bude kontrolovat provoz společnosti. Společný podnik bude podřízen přímo CEO Boeing Co. Dennisu Muilenburgovi.

Pokud vše půjde podle plánu, transakce by měla být uzavřena do konce roku 2019. Partneři rovněž schválili podmínky vytvoření dalšího společného podniku, který se má zabývat propagací a rozvojem trhů pro tankovací letoun KC-390. V tomto podniku bude Embraer držet 51 %, Boeing zbývajících 49 %. (Foto: Defense News, The Air Current, planes.cz)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace