Flybe má vážné potíže

  • 19.10.2018 16:00

Britská regionální společnost Flybe vydala varování, že v tomto roce bude hospodařit se ztrátou 12 mil. GBP (13,6 mil. EUR), a to v důsledku zvýšených nákladů na palivo a slabší měny. Dopad těchto faktorů je odhadován na 29 mil. GBP. Analytici přitom očekávali zisk 7 mil. GBP, tj. rozdíl mezi předpokládanou realitou a očekáváními trhu dosáhl 19 mil. GBP. Burza reagovala drastickým poklesem o téměř 40 p, čímž tržní kapitalizace společnosti propadla na 42 mil. GBP. Generální ředitelka Christine Ourmières-Widener prohlásila, že po úspěšné 1. polovině roku si stávající vývoj obchodu vynutil upravit celoroční výhled. Ještě v červnu přitom ujišťovala, že výkon společnosti se výrazně zlepšil a před dvěma měsíci, že firma skončí letos bez ztráty.

Zdaleka se přitom nejedná o první „překvapení“ pro investory Flybe. Letos jde již o druhé varování, a celkem čtvrté od momentu, kdy se Christine Ourmières-Widener v roce 2017 ujala své funkce. Flybe vstoupila na burzu před osmi lety s cenou 295 p, ve středu poklesla cena na 18,88 p. Flybe je tak jednou z vůbec nejneúspěšnějších firem z hlediska poklesu ceny. CEO Flybe bude nyní k odvrácení katastrofy muset najít další financování, což vzhledem k historickým i stávajícím výkonům nebude snadné.


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace