Rozšíření spektra činností CSAT o prodej spotřebního materiálu

  • 16.09.2018 09:00

Společnost Czech Airlines Technics (CSAT), dceřiná společnost Českého Aeroholdingu poskytující služby v oblasti údržby a oprav letadel, nově vstoupila na trh s prodejem spotřebního materiálu. Jedním z hlavních impulsů pro vstup do tohoto segmentu služeb byla poptávka ze strany aerolinek, dalších opraven, ale i obchodníků. Díky vybudované síti dodavatelů, velikosti skladových zásob a již vybudované logistické podpoře bude firma schopna pružně reagovat na náročné požadavky zákazníků při prodeji náhradních dílů na letadla. Mezi zákazníky již patří například České aerolinie, Travel Service, Enter Air a nově také Ministerstvo obrany ČR.

Prodej náhradních dílů na letadla a letadlové komponenty bude mít na starosti nově vytvořený tým, který bude aktivně tento materiál nabízet zákazníkům. Obrovskou výhodou na trhu je právě velikost skladových zásob v hodnotě přes 15 milionů USD, které má firma k dispozici v prostorách CSAT v areálu pražského letiště. Oproti jiným odvětvím je dostatek naskladněných náhradních dílů klíčový zejména v situacích, kdy je nutné vyměnit díl na letadle co nejrychleji, aby se letadlo mohlo vrátit zpět do provozu. 

„Po důkladném zmapování a analýze trhu je segment prodeje spotřebního materiálu další zajímavou rozvojovou oblastí, která koresponduje s dlouhodobou růstovou strategií Czech Airlines Technics. Ačkoli je trh v uvedeném segmentu vysoce konkurenční, věříme, že díky uvedeným skladovým zásobám, naší dlouholeté zkušenosti a široké síti dodavatelů, včetně výrobců letadel, je náš produkt pro zákazníky atraktivní,“ uvedl Pavel Haleš, předseda představenstva Czech Airlines Technics.

Velkým úspěchem pro CSAT bylo také uzavření smlouvy na prodej materiálu s Ministerstvem Obrany ČR. Čtyřletý kontrakt vyhrála firma CSAT ve výběrovém řízení zejména díky vybudované síti dodavatelů, kterých má ve svém portfoliu více než 900, ale i nákupům přímo u výrobců letadel i jednotlivých součástí.

Před necelým rokem uzavřela společnost CSAT předběžnou smlouvu s americkou společností GA Telesis o partnerství a zajištění komplexních služeb pro turbovrtulová letadla ATR, jejíž součástí je podpora rotujících letadlových celků (RLC) zahrnující opravy, zajištění náhradních dílů i logistiku. Partnerství bylo uzavřeno na pět let s opcí na další prodloužení a integruje dostupné opravárenské kapacity a nabídku náhradních dílů.

Autor: CSAT



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace