flybe zaplňuje místo po zkrachovalé VLM, lety do Prahy skončí v lednu

  • 06.09.2018 16:00

Na krach belgických VLM bleskově zareagovala firma Stobart Air, franšízový partner flybe, která od 4.9. posílila kapacity spoje Antverpy - Londýn Southend náhradou za zrušené lety VLM do Londýna City. Celkově zvýší své nabízené kapacity z Antverp o 50 %. Stobart Air ale nedávno pro irská média ohlásil stažení dvou ze tří Embraerů 195 z původních linek pro flybe, ukončeny budou spoje ze Southendu do Benátek, Budapešti, Milána a Prahy (poslední let 6.1.2019). Linka do Prahy byla zahájena v květnu 2017 a od letošního léta začala létat denně. Na tuto trasu však letos přišel také easyJet. Z dosavadních linek pro flybe zůstane Stobart Air pouze na lince ze Southendu do Dublinu.

Letiště Southend je sice vzdálené 45 min. vlakem do Stratfordu a 51 min. od nádraží Liverpool Street, flybe ale zdůrazňuje bezkonkurenčních 5 min. průměrné čekací doby na odbavení a 3 min. na bezpečnostní prohlídce. Asociace zákazníků „Which“ vyhlásila Londýn Southend za nejlepší londýnské letiště již 5 let po sobě. Vzdáleností 66 km od centra Londýna je označení letiště Southend mnohými chápáno jako eufemismus. Nicméně např. Luton je vzdálen 59 km, ale nemá přímé vlakové spojení, a Stansted je od centra Londýna vzdálen stejně jako Southend. V této souvislostí stojí za to zmínit, že tzv. Frankfurt Hahn je vzdálen od Frankfurtu 120 km. Podle tohoto vzoru je možné si představit např. označení letiště Praha Pardubice.


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace