Bratislava má smůlu. Vídeň posiluje v lowcostech.

  • 07.06.2018 08:00

Ještě před několika lety se široce diskutovala možnost, že Bratislava bude hlavním letištěm oblasti pro nízkonákladovky, zatímco Vídeň bude obsluhovat tradiční letecké společnosti. V mezidobí Bratislava skutečně získala řadu nízkonákladových spojů, a to zejména aktivitami Ryanairu a WizzAiru, takže se mohlo zdát, že tato vize se naplňuje. V poslední době však Vídeň prožívá rekordní růst nízkonákladových společností. Za 1. kvartál obsloužil Schwechat takřka 5 mil.cestujících s nárůstem 6,6 % proti loňsku, přičemž podíl lowcostů dosáhl 20 %. Do konce roku se má podíl lowcostů zvýšit na 25 %. Vídeňské letiště věří v další prostor pro růst a poukazuje na Španělsko, kde podíl lowcostů dosahuje 50 %. Zajímavou cenovou mapu pro lety z Bratislavy a Vídně pojednává v interaktivní infografice Kayak. O růst se postaraly zejména Eurowings, EasyJet, Vueling, Volotea a WizzAir. A samozřejmě také domácí LaudaMotion. Vueling bude svá letadla ve Vídni bázovat, WizzAir již letadla bázuje a do příštího roku umístí ve Vídni až 5 letadel A320/A321, LaudaMotion vyroste během letoška na 8 letadel A320. O Vídeň májí zájem také nízkonákladová odnož Singapore Airlines Scoot a LEVEL ze skupiny IAG. Vídeň tak nejenom překonala negativní dopady krachu Air Berlin, ale navíc v dubnu dosáhla svého historického rekordu, když za jediný den obsloužila 93 tis. cestujících.

připravil: Michalc


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Jan - nepřihlášený host (...42.165...)
08.06.2018 21:30
Ekonomika

Bohužiaľ ekonomika nepustí a keďže aj teraz už veľká časť cestujúcich z BA sú Rakúski občania alebo cestujúci do Rakúska tak sa dá predpokladať že k tej redukcii začne dochádzať . Samozrejme sa na tom podpisuje aj skutočnosť že časť slovenských občanov sa už vracia aj naspäť na Slovensko, takze ten dopyt z BTS bude klesať. Ale povedzme si úprimne, tí dvaja unudení šoféri autobusov čo vás odvezú z vášho letu s Ryanom do non Schengen časti terminálu tam zostanú a aj to skanzen policajtov a iných zamestnancov letiska spolu s nimi bez ohľadu koľko cestujúcich tým letiskom prejde. Bohužiaľ ani niekoľko rokov ako tam už nepracujem sa stav ľudí výrazne nezmenil smerom nadol.

Lukáš - nepřihlášený host (...16.193...)
07.06.2018 19:54
...

Som zvedavý kedy a ako moc začne wizz / ryanair redukovať či rušiť spojenia z BTS :/ chcelo by to aj nejakého nového dopravcu.

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace