11. dobový letecký den v Mladé Boleslavi

  • 05.06.2016 08:00

Dne 11. června 2016 proběhne tradiční mladoboleslavský 11. dobový letecký den. Tato významná letecká událost pořádaná v součinnosti Aeroklubu Mladá Boleslav a Nadačního fondu letadla Metoda Vlacha se uskuteční opět po dvou letech.

Jak-3

Pro tento ročník je připraven tematicky velmi široký program plný okouzlujících vystoupení. Mezi rozhodně nejzajímavější bude patřit vystoupení zasazené do pacifického bojiště za druhé světové války, ve kterém budou účinkovat B-25 Mitchell, P-40 a Zero (Texan). K tomuto období se váže i vystoupení Jaku-3 a Polikarpova Po-2. Léta, která předcházela 2. světovou válku, připomene Lockheed Electra či Beechcraft 18.

Lockheed Electra

Tematicky navazující korejská válka bude tmelící myšlenkou jednoho z vrcholů leteckého dne, kdy společně vystoupí P-51 Mustang a MiG-15, symbolizující epilog vrtulových plnokrevníků a nástup moderní proudové techniky na prahu studené války.

Zklamáni rozhodně nebudou ani milovníci soudobé techniky. Armáda ČR představí letouny Jas-39 Gripen a L-159 ALCA. Dále se můžeme těšit na pravidelné návštěvníky např. akrobatickou skupinu The Flying Bulls či našeho reprezentanta v Red Bull Air Race Martina Šonku. Nesmíme zapomenout na vystoupení letadel z dob počátků létání, bojové scény z první světové války a mnoho dalších dech beroucích vystoupení.

Martin Šonka

Pokud plánujete přiletět vlastním letadlem, jsou novinkou letošního leteckého časové sloty pro přílet, který je možné zarezervovat na webových stránkách. Prosíme případné letecké návštěvníky, aby si prostudovali pokyny na http://www.historical-airshow.com/vlastnim- letadlem/, jelikož je i odlišná frekvence pro přílet, než letiště LKMB používá standardně. Tito návštěvníci zaplatí sníženou cenu 150 Kč za osobu a budou navíc zproštěni přistávacích poplatků.

P-40

Rovněž se těšíme na návštěvníky, kteří se rozhodnou navštívit letecký den po zemi. Přílety prvních letadel jsou plánovány na 9 až 12 hodin. Základní vstupenka stojí 250 Kč (děti 50 Kč) a je možné si je zakoupit nejen v předprodeji, ale i přímo na místě. Letiště Aeroklubu Mladá Boleslav disponuje výbornou dopravní dostupností. Tento rok jsme rozšířili prostor pro parkování. Nicméně kvůli nízké propustnosti příjezdové cesty prosíme návštěvníky, aby přijeli s dostatečným předstihem před zahájením hlavní airshow, které je plánováno na 13:00 hodin.

B2J Mitchell

Více na www.historical-airshow.com

Na viděnou v Mladé Boleslavi!




Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace