ČSA obnovují lety do Bejrútu

  • 13.04.2016 11:30

Od 20. června 2016 začnou České aerolinie opět létat do Bejrútu. Airbus A319 bude odlétat z Prahy vždy v pondělí a ve čtvrtek ve 21:45, do Bejrútu přiletí druhý den ve 2:15 a po necelé hodině se bude vracet do Prahy (odlet v 3:10, přílet v 6:05). Tradiční linka mezi Prahou a Bejrútem nebyla v provozu od jara 2012 a nyní je prozatím obnovena jako sezónní po dohodě s cestovními kancelářemi. Letenky je možné v rezervačních systémech zakoupit ode dneška a ceny začínají na 3955 Kč za jeden směr a 7855 Kč za zpáteční let.



Komentáře



HK - nepřihlášený host (...71.172...)
16.04.2016 13:55

Pravda, byť s tou A330 co mají by asi KWI fungoval líp, a možná by to naplnili taky, pokud by šlo na to rychle přestoupit ze západu. U Carga obrovský prostor pro export marlenek, nealko piv, skla, farmářských potravin a bůhvíčeho, z druhý strany u Kuvajťanů samozřejmě jistá očekávání - pokud by si do A319 koupili bussines, tak by je ten zážitek mohl dost nasrat. :-D (Bohužel :-( )

Richie - nepřihlášený host (...101.197...)
14.04.2016 19:28
re BEY

Určitě by linka do KWI nebyla od věci ale na jiném typu. A319 by odvezlo sice lidi a jejich zavazadla, ale o cargu, které zde vždy bylo v podobě 5-7t (když se ještě KWI operoval s A310) nemůže být ani řeč. A upřímně, sice by se kapacita A319 na long haul mohla naplnit, ale nikdy by se takový let za konkurenční ceny nezaplatil.. a opět, pouze za odpovídajících palubních služeb pro náročnou arabskou klientelu. Linky do KWI byly luxusní s ohledem právě na tuto klientelu, která velice ráda lítala do našich českých lázní. Možná by nebylo od věci, aby obchodní oddělení ČSA zkusilo s našimi největšími lázněmi prodiskutovat nějakou spolupráci.. :)
BEY i když na A319 má dost dobrou šanci opět prorazit a přin=st do ČSA slušné peníze. Jen je škoda, že nebude v takovémhle letadle až takový prostor pro cargo. Ne z výkonových důvodů letadla ale prostě s objemových.. do A319 se toho až tak moc zase nevejde.. :( Nechci být zlý, ale že se ČSA zbavilo "všech" a320 byla chyba. Jsou trhy a linky na kterých by toto letadlo bylo odpovídající nejen kapacitně, ale i výkonově. Škoda, že se tímto nikdo takhle nezabýval.... Ale doufám, že se blýská na lepší časy.. přál bych to nejen ČSA jako společnosti, ale i lidem, kteří tam pracují a za ta léta si prošli dost velkými "aprílovými" změnami a výkyvy.. držím všem palce...

jozeff - nepřihlášený host (...67.75...)
14.04.2016 19:11

klasika csa:otevreme zavreme otevreme zavreme...co na to jarda tvrdik? ze mlci.?

Jan Jeslinek - nepřihlášený host (...31.68...)
13.04.2016 21:58
Obnoveni PRG-BEY

To Richie
Je videt, ze tomu rozumite. Delam v letecke preprave zbozi v Italii a mohu potvrdit, ze pro cargo do BEY z Italie je veliky potencial (Libanon je zeme, ktera nic neprodukuje a vsechny prumyslove vyrobky dovazi, hodne namorni prepravou, ale mnoho tez letecky, hlavne spotrebni zbozi). Vim, ze linka se jenom cargem do BEY nezaplati ale je to vyrazny prinos k rentabilite linky. Navic CSA ma v Libanonu z minulosti velmi dobre jmeno, byla to jedna z velmi mala spolecnosti, ktera i behem obcanske valky dokazala zachovat pravidelne lety. Verim, ze brzy dokaze zvysit frekvence a prodlouzi provoz i na W16/17.
Podobne uvaha se da udelat i pro CAI (zatim neobnovene), samozrejme po zvazeni provoznich a bezpecnostnich aspektu letu.

HK - nepřihlášený host (...39.172...)
13.04.2016 21:48
KWI

Možná Kuwait kdyby zkusili, pokud rozjíždí linky typu 2x týdně. Teď jsem se sem potřeboval dostat a KLM i Lufthansa beznadějně vyprodaná (A330 ), v pondělí / pátek by to za takhle nízký ceny museli snad vyprodat i v ČSA... Dost lidí asi chce spojení kdy nemusí přestupovat na blízkým východě...

Richie - nepřihlášený host (...101.197...)
13.04.2016 17:09
nové linky

Je zvláštní, jak se ČSA vrací na trhy, které opustily z důvodu "nerentabilnosti". K lince do BEY bych se ještě vrátil do CAI a do LCA.. Všechny tyto linky, i kdyby byly jen sezonní, by ČSA vrátily do hry o cestujícího. Jsou to destinace, kde je dost dobrý potenciál na kvalitního cestujícího, který je ochoten za let s ČSA zaplatit. Nehledě na potenciál v podobě carga, které vždy zde bylo. K tomu všemu bych ale přeci jen dodal ještě jeden fakt. Všechny tyto linky a destinace mají náročnou klientelu. Na těchto linkách by se určitě neměl objevovat "pay service" ale standardní teplé/studené servírované jídlo free of charge.. (to samozřejmě platí i o linkách do TLV). Pokud na tyto trhy chce ČSA opět prorazit, a měly zde velmi dobré jméno, mělo by tomu přizpůsobit i palubní služby...
pevně věřím a doufám, že zrušení těchto letů nebude v brzké době. Naopak, spíš zahuštění a častější operování do těchto destinací... Držím ČSA palce a snad se doladí i ten zbytek..

Pavel - nepřihlášený host (...67.28...)
13.04.2016 13:20

LOOOOL, už zase? :D :D :D :D :D
dávám tomu týden, maximálně dva :D

Celkem 7 záznamů

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace