Pisa, nová destinace ČSA v Itálii

  • 19.11.2015 00:30

Od 2. května 2015 ČSA přidají do své sítě linek již pátou destinaci v Itálii, letiště Galilea Galilei ve městě Pisa. Linka OK 738/9 bude od května do června a od září do října v provozu 3x týdně, vždy v úterý, ve středu a v sobotu; v průběhu prázdninových měsíců červenec a srpen se frekvence zmenšuje pouze na dva lety týdně a letové dny se mění na pondělí a pátek. Na linku budou nasazeny turbovrtulové ATR-72, doba letu je 2 hodiny 15 minut. Na lince Pisa - Praha budou ČSA konkurovat společnosti Alitalia, která stále zachovává tuto linku zavedenou v době, kdy existovala nízkonákladová pobočka italského dopravce, Air One. Alitalia létá z Pisy do Prahy 2x týdně, vždy v úterý a sobotu, Airbusem A320. ČSA létají do Itálie také do Milána (Malpensa), Říma, Benátek a Boloni. 



Komentáře



Fokker70 - nepřihlášený host (...82.135...)
22.11.2015 13:19

Proč si asi ČSA nepořídí nějaké stíhačky Embréry nebo Bombardýry na regionální linky? Letěl jsem Fokkerem Austrianu resp. Tyrolean do BLQ a bylo to úplně super.

Creyman - nepřihlášený host (...207.25...)
19.11.2015 13:33
ATR

Já s ATR neletěl, ale manželka za mnou letos v létě po letu do Boloni řekla, že už toto nechce zažít.
Tak jsem si hned přihřál polívčičku nad neoprávněně negativně vnímaném pojmu "nízkonákladová aerolinie" Často je nutím létat na různé výlety a dovolené letecky, ale byl jsem rád, že B737 a A320 mají teď z pohledu manželky kredit "lepší mašiny".
Jinak to byl let 8.7., a protože letěla s dvouletým a čtyřletým prckem sama musím ještě jednou pochválit a poděkovat posádce, která tento den sloužila. Tu větší (ale stydlivou) letuška dovedla na záchod (manželce malá dvouletá usnula v náručí) všechno holky "sami" zvládly. Dostala ještě srdíčkovou bonboniéru Lind jako dárek. Přístup posádky si pochvalovaly.
Pokud je tu někdo z ČSA a je to ve vašich silách prosím koukněte do červencového rozpisu na PRG-BLQ a vyřiďte konkrétním holkám z posádky na tomto letu (8.7.) velký dík. Když se tolik kritizuje, je to přece jen o konkrétních lidech a v tomto případě si posádka pochvalu zaslouží a pokud i dorazí po několika měsících na to správné místo snad i potěší. Kamil.
Jinak bylo na letu plno, hlavně Italů, Čechů jen pár. Děti jediné naše dvě.

737 - nepřihlášený host (...102.188...)
19.11.2015 08:35

Souhlasím s předchozím komentářem. Tato linka se nemůže setkat s úspěchem. Nemohu se zbavit dojmu, že ČSA v posledních letech postupuje při zavádění nových linek metodou pokus-omyl. Linka Praha - Pisa provozovaná letadlem ATR by dávala částečně smysl v případě absence konkurence na dané relaci. Pokud se na trati konkurence vyskytuje a provozuje linku proudovým letadlem, nemá ČSA šanci se prosadit. Je zde však patrný rukopis TVS, který klade velký důraz na hospodárnost a efektivitu provozu, mnohdy na úkor kvality poskytovaných služeb. Jen by jim mohl už někdo sdělit tajemství, že provoz charterové dopravy se od pravidelných linek poněkud liší, neboť se na nich stále předpokládá určitá kvalita poskytovaných služeb (na rozdíl od charterů). Tím nemyslím palubní občerstvení, ale např. to, že do Pisy (ale konec konců i do Paříže; vzpomeňme na letošní prázdniny) poletím proudovým letadlem.

Honza Čech - nepřihlášený host (...71.135...)
19.11.2015 07:07
ATR

Přes dvě hodiny v ATR, nebo hodinu v Airbusu? To je skutečně konkurence, to se Alitalia třese! Za jak dlouho tu linku aeroklub ČSA pro "velký" úspěch zruší? To je stejná bomba jako linka Praha- Goteborg přes Hamburg s ATR. To se už mladí a neklidní managoři skutečně pomátli?

Celkem 4 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace