Legacy v Praze

V sobotu 20. července se na ruzyňském letišti objevil při své první návštěvě tohoto typu Embraer Legacy reg. HB-JEA. Jedná se prozatím o jediný exemplář registrovaný v Evropě, jehož majitelem je od června tohoto roku švýcarský G5 Executive AG. Letoun v Praze pobýval až do pondělí 22. července.

Embraer Legacy doplnil ve flotile G5 Executive AG Gulfstream 5 (reg. HB-IMJ), který firma provozuje od 5. května 1998. Za tu dobu tento Gulfstream nalétal přes 5000 hodin a absolvoval 1 189 přistání. Průměrná doba letu činila 4,2 hodiny. Společnost si tento stroj nemůže vynachválit a dle šéfa G5 Executive AG letoun Gulfstream 5 splnil všechna očekávání. V současné době je v provozu ve světě 146 letounů Gulfstream 5 a jejich počet do konce roku vzroste na 200.

Druhý Embraer Legacy do Evropy bude směřovat k firmě Fadesa, kde nahradí BAe Hawker 700. Legacy bude bázován ve městě La Coruna, kde má Fadesa ústředí. Obchodní ředitel Fadesa prohlásil: "Hledali jsme větší letadlo, které bude vynikat spolehlivostí, prostorem v kabině a zároveň přijatelnou cenou. Legacy plně odpovídá našim požadavkům a má před sebou jistě úspěšnou budoucnost".

V současnosti má Embraer na Legacy 74 pevných objednávek a 94 opcí.

Autor: DV



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace