Letečtí experti žádají obnovit pátrání po zmizelém letu MH370

  • 29.12.2023 07:02

Letecký expert Jean-Luc Marchand a pilot Patrick Blelly tvrdí, že osoba pilotující zmizelý let MH370 využila mezery ve vyhodnocování radarových údajů mezi civilními a vojenskými složkami, vypnula během letu odpovídač a namířila letoun nad Indický oceán mimo trasy dopravních letadel. S letounem tato osoba přistála na vodě tak, aby vzniklo co nejméně trosek. To mělo ztížit pátrání po vraku.

Studie, kterou podporují svou hypotézu předkládá řadu aeronautických, technických a provozních podpůrných argumentů. Autoři uvádí, že se jim podařilo velmi přesně stanovit pravděpodobnou polohu přistání letadla, a proto plocha, kterou by bylo potřeba dodatečně prozkoumat je relativně malá.

K obnovenému pátrání vyzvali australského regulátora, malajskou vládu a výzkumnou společnost Ocean Infinity. Předpokládá se, že pátrání by si vyžádalo nanejvýš 10 dní.

Server news.com.au uvádí, že společnost Ocean Infinity již vyjádřila zájem takové pátrání uskutečnit. Pokud by se nic nenašlo, pátrání by bylo bezplatné.

Boeing 777-200ER letící 8. března 2014 na lince Malaysia Airlines 370 z Kuala Lumpuru do Pekingu beze stopy zmizel. Přes intenzivní pátrání se vrak doposud nepodařilo nalézt, a tudíž ani vyjasnit, co se vlastně na palubě stalo. I po deseti letech tak případ MH370 zůstává jednou z největších záhad soudobého letectví.

Naposledy v srpnu 2023 byla část letadla nalezena na pobřečí ostrava Réunion (viz foto). Podrobněji jsme o nálezu informovali zde. (Foto: wikipedia, ABC, NZ Herald) 


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Petr - nepřihlášený host (...11.119...)
02.01.2024 18:22

To letadlo leží hned vedle Štěchovického pokladu. Podle mých analýz a výzkumů je skoro jisté, že během týdne hledání najdu obojí. Možná dvou týdnů. Nejvýš tří.

Michal Rattman - nepřihlášený host (...49.230...)
29.12.2023 21:47
Přistání na oceán

Čistě teoreticky, kdyby se mu to přistání povedlo a letadlo zůstalo vcelku, jaká je pravděpodobnost, že by se nenašly věci z interiéru trupu? Vždyť v kokpitu mohl být uzavřen, ale po přistání má posádka možnost otevřít venkovní dveře a evakuovat letadlo.
Samozřejmě je možné, že se mu je podařilo uspat tlakem ve výšce.

29.12.2023 14:16
pardon, opraveno...

fotky byly ok, novinka špatně... ale upraveno k článku, děkujeme

Ales - nepřihlášený host (...228.208...)
29.12.2023 12:29
fotky

proc jsou fotografie k clanku foto KLM a AMS?

Celkem 4 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace