Lufthansa má v pondělí rozhodnout o významné redukci leteckého parku

  • 2020-09-17 17:00

Jak již server planes.cz dříve informoval, objevily se signály, že Lufthansa přikročí k drastickým redukcím leteckého parku. Součástí opatření má být i likvidace zbylých Airbusů A380 a všech Boeingů 747. Informaci přineslo zpravodajství Bloomberg a Lufthansa odmítla tuto informaci komentovat.

Nyní generální ředitel Carsten Spohr potvrdil, že v pondělí bude Lufthansa přijímat rozhodnutí o budoucnosti superjumba. Zároveň varoval, že vzhledem k vývoji epidemie (a poptávce po leteckém cestování) čekají firmu další redukce leteckého parku, výraznější škrty nákladů a propouštění, které bude rozsáhlejší než původně plánovaných 22 tisíc zaměstnanců (plného úvazku). Spohr odmítl spekulace, že firma propustí 42 tisíc zaměstnanců s tím, že to je příliš velké číslo, ale připustil, že konečné číslo může ležet někde mezi. Podle informací Reuters má být propuštěno 28 tisíc zaměstnanců.

Původně společnost plánovala koncem prosince provozovat 50 % kapacit. Spohr nyní řekl, že pokud to bude 25 %, bude šťastný. (Foto: Lufthansa, planes.cz)


Related photos


Related articles

Comments



Lubox - unsigned guest (...135.18...)
2020-09-17 22:38

One way PRG-FRA za 100 EUR (eco) a 200 EUR (biz) s LH na cele období.....i s odletem druhy den, to bylo drive nemyslitelne....letenky naopak brutalne zlevnili...

tom - unsigned guest (...253.109...)
2020-09-17 21:46

Však ale to je sen ekofašistov naplnený v praxi, letenky zdraželi na ceny, že si ich bežní šudia nebudú kupovať, businessmeni to nezachránia, lebo tí už prešli na online meetingy, takže europske letecke spoločnosti budú nútené znížiť kapacity na minimum a veľké krachy nás ešte len čakajú.

Petr - unsigned guest (...180.58...)
2020-09-17 20:45
Ona by poptávka i byla, ale ...

Letenky brutálně zdražili. Když je jednosměrná letenka PRG-FRA za 300 zajicku a člověk ještě musí přežít ten o*er, s rouskama, testováním a pod., není se čemu divit. Normálně se dalo letět jednu cestu do stovky, a těsně než vypukla krize, tak i za pade. Teď to za stovku otočím autem (když nepočítám odpisy).

3 records

Partners


Advertisement
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details