Brussels Airlines se připravují na první Airbus A320neo

  • 26.10.2023 12:59

Brussels Airlines ještě do konce října nebo počátkem listopadu nasadí do provozu svůj první Airbus A320neo (OO-SBA). Jedná se o velký okamžik pro aerolinku, neboť jde o první letadlo, které za svou 16letou historii dopravce převezme nové, přímo od výrobce. Letadlo je poháněno motory CFM International LEAP-1A.

Do konce příštího roku by mělo do parku postoupit celkem pět exemplářů. Původně měla letos společnost převzít tři exempláře, ale dodávky dalších dvou letadel zřejmě sklouznou do příštího roku.

Ve flotile společnosti nahradí A320neo letadla A319. Díky vyšší palivové efektivnosti A320neo a vyšší kapacitě tak spotřeba (a emise) poklesnou o 30 % na sedačku.

Nové letadlo má speciální barvy s výrazným nápisem „Less CO2, Less Fuel, Less Noise“.

Jedná se o druhé letadlo s touto registrací. Tím prvním byl Airbus A321ceo, který do flotily Brussels postoupil na krátkou dobu po zkrachovalých VLM Airlines a následně byl převeden ke společnosti RedWings. (Foto: Aerospot, planes.cz)  


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace