Start-up Norse Atlantic si pronajímá další Boeingy 787

  • 04.08.2021 13:00

Leasingová společnost BOC Aviation Limited oznámila, že nově ustavené norské společnosti Norse Atlantic Airways pronajala šest letadel Boeing 787-9 s motory Rolls Royce Trent 1000 TEN. Společnost je získá ve čtvrtém čtvrtletí. V březnu si Norse Atlantic zajistila od leasingové společnosti AerCap šest Boeingů 787-9 a tři Boeingy 787-8 s motory Rolls Royce Trent 1000.

Společnost bude provozovat Dreamlinery nízkonákladovou dálkovou přepravu mezi Evropou a Severní a Jižní Amerikou. Zní vám to povědomě?

U zrodu společnosti Norse stojí neslavně proslulý Bjørn Kjos, zakladatel a bývalý generální ředitel Norwegian a další manažeři, kteří jsou za zrodem a pádem společnosti Norwegian. Podnikatelský plán Norse Atlantic není ničím jiným než kopií neúspěšného dálkového byznysu společnosti Norwegian.

Norwegian byla nucena provoz dálkových linek z ekonomických důvodů ukončit a nyní se s novým vedením snaží přežít se silně redukovanou flotilou letadel 737-800 na vnitrostátních a evropských linkách.

V mezidobí si Norwegian prošla drastickou odtučňovací kúrou. Zbavila se veškerých Dreamlinerů, zrušila takřka devadesát objednávek letadel Airbus A320, zrušila a vrátila Boeingu přes stovku 737 MAX a leasingovým společnostem vrátila takřka všechna letadla 737-800. Společnost nyní vlastní pouze čtyři Boeingy 737-800, ale věří, že do konce roku provoz dovolí rozšířit park o 47 pronajatých Boeingů 737-800. Společnost se nevyhnula masovému propuštění a vede soudní spor s Boeingem o kompenzace ve výši přes miliardu dolarů. (Foto: Fortune.com, planes.cz)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace