ATR dalším typem, který rozšíří rostoucí flotilu Amazon Air

  • 04.08.2021 08:00

Amazon doplňuje svou rychle rozšiřující se flotilu nákladních letadel o třetí typ, a to ATR72. To umožní Amazon Prime dostat s leteckými dodávkami blíže k cílovým zákazníkům.

Amazon zahájil budování své letecké nákladní pobočky v roce 2016 s cílem odstranit závislost na společnostech FedEx a UPS a vyhovět potřebám rychle rostoucího elektronického obchodu. Koncem roku 2022 bude provozovat přinejmenším 85 letadel, kombinace vlastních a pronajatých. Koronavirová krize, která znamená pro Amazon vítr v zádech plány společnosti na rozvoj vlastní letecké distribuce dále urychlí.  

Podle serveru planespotters.net provozuje Amazon přes 50 letadel Boeing 767. Prvních 11 vlastních Boeingů 767 pořídil Amazon v lednu. Kromě Boeingů 767 používá Amazon také Boeingy 737. Amazon Air Europe plánuje v Evropě provozovat 21 Boeingů 737-800 a další dva od ASL Airlines.  V Evropě otevřel Amazon Air v listopadu 2020 bázi na letišti Lipsko/Halle.

Nyní flotila Amazon Air dále expanduje s přepravu dílů s letouny ATR, které společnost pořídí z druhé ruky a konvertuje na nákladní. Jeden z letounů ATR, které Amazon Air získal počátkem července sloužil v pronájmu od Air Corsica (F-GRPK) krátce i u ČSA.


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace