Na evropských linkách se objeví více širokotrupých letadel

  • 12.05.2021 17:00

Omezení dálkových a mezikontinentálních linek dovoluje leteckým společnostem přesunout část širokotrupých letadel na vnitrostátní nebo evropské linky. To se týká především společností, jako jsou Turkish Airlines, TUI, Aeroflot, atd. V Evropě bude během hlavní sezóny provozováno širokotrupými letouny 249 linek, z toho takřka stovku budou provozovat Turkish Airlines a Aeroflot.

Ze zmíněných 249 linek bude 213 mezinárodních a 36 vnitrostátních. Pokud jde o vnitrostátní, např. Air Europa nasadí Boeing 787 například na spoje mezi Madridem a Barcelonou a na Kanárské ostrovy. Přitom jedna z linek, Madrid – Vigo, je necelých 500 km dlouhá. Iberia zase nasadí na spoj Madrid – Heathrow Airbus A350, Aer Lingus nasadily na spoj Dublin – Heathrow letoun Airbus A330.

Z hlediska nasazení širokotrupých letadel vede spoj Moskva (SVO) – Antalya, kde provozuje širokotrupá letadla dokonce pět aerolinek, následován spojem Moskva (VKO) – Antalya a Amsterdam – Istanbul. Z deseti spojů provozovaných širokotrupými letouny jsou tři Turkish Airlines. (Foto: Turkish Airlines, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace