Photo Detail

unknown


Plane type: unknown
Airport: Off airport
Airline: Not specified
Registration: Unknown
Author: dědek
Date taken: 10/2010
Number of ratings: 0×
Number of views: 1829×

Description:

Čáslav, Czech Republic




The albums in which the photo is places

More photos of


Comments



Martin Cabejšek - unsigned guest (...151.86...)
2012-02-03 12:50

Pane Popelář toto není narážka ani útok na autora, ale námitka na redakci. Každý si sem může poslat prakticky co chce, ale je jenom na vás (myšleno na redakci Planes.cz) aby jste udrželi rozumnou úroveň kvality fotografií a tedy i serveru. Už delší dobu si všímám, že redakce přijímá fotografie krajin a různých objektů ze vzduchu nevalné kvality. Pokud sem fotografové posílají fotografie Airbusů a Boeingů tak máte poměrně vysoká kritéria přijetí se kterými já naprosto souhlasím a pokud schválíte špatnou fotku tak se pod fotografií strhne naprosto správná diskuze proti redakci. Proč nemáte takováto kritéria i pro tyto fotky? Tyto fotografie zde mají své místo a pokud je fotografie velmi zajímavá tak se dá akceptovat horší kvalita, ale vše má své meze. To vás ten kontrast a neostrost této fotografie nebije do očí? Samozřejmě to neberte osobně, nevím kdo tuto fotografii schvaloval. Já sám se nepovažuji za dobrého fotografa z letadla a nejlepším fotografům nesahám ani po kolena ale snažím se zlepšovat a proto jsem se ani náhodou neopovážil napsat se jako příklad. Začátky focení z letadla jsou těžké a trvá to než se člověk zdokonalí a je na jeho svědomí kdy uzná fotografii za kvalitní a pošle jí sem a pokud se přecení tak je tu redakce aby to posoudila.

to Dědek: určitě foťte z letadla i dál a časem se něco povede. Já mám plný disk nepovedených fotografií. Obvykle za nějaký let vyfotím okolo 40-50fotek a 4 z nich jsou obstojné na úpravu a poslání na Planes a zbytek si nechávám jen v soukromém archivu. Bohužel jak říkáte, je to náročné drahé (náklady na let) a často to zkazí počasí např. mrak nad objektem a jiné. Procházel jsem včera všechny vaše fotografie a jsou velmi povedené a pěkně upravené. Není to jen tato fotografie, ale už se takovýchto fotografií objevilo na planes několik od jiných autorů. Pokud není fotografie vyloženě dobrá, tak by tam měl být alespoň vyvážený poměr mezi zajímavým objektem nebo námětem a kvalitou fotografie.

H - unsigned guest (...102.153...)
2012-02-02 23:18

Pane Cabejšku, trochu pokory by Vám neškodilo. Ano, fotka není dokonalá, ale Vaše reakce je trochu úlet, ne?

dědek - unsigned guest (...13.46...)
2012-02-02 22:56

Martin Cabejšek: uznávám,že nepatří k nejlepším..dá se říci,že i já jsem se divil,že prošla,protože mi neprošli lepší(bez narážek na redakci)..více méně jsem to zkusil poslat,že se to třeba ujme..ujalo..popravdě za podmínek,které ten den panovaly,jsem rád,že to vyšlo relativně dobře a to byl jeden z důvodů,proč jsem to zkusil..na focení z letadla je tu daleko více odborníků a zkušených fotografů,jako Vy a jendapilot atd,ale proč to nezkusit?přijetí záleží hlavně na redakci..Jinak děkuji za pochvalu ostatních fotek..A máte pravdu,je to z Koaly..

Petr Popelář (...84.36...)
2012-02-02 21:47

Pane Cabejšek budiž, fotka není tak hezká jako Vaše, ale že by redakce cituji: Tímto šlapete po krásných fotografiích ostatních fotografů, kteří se zabývají focením z letadla (např. jendapilot a další(tedy Vy,že ano))
...no to snad ne:-o

Martin Cabejšek - unsigned guest (...201.62...)
2012-02-02 21:32

Nezlobte se na mě, ale jak mohla redakce Planes.cz takovou hrůzu přijmout? Na té fotce je snad všechno špatně. Pokud opomenu nevhodně umístěné a doslova překážející křídlo tak je na fotce dost patrně neostrá střecha věže kostela a dalších budov, vybledlé části fotografie (hlavně vrchní část - vzdálené objekty) a celé je to zkažené vysokým kontrastem použitým při úpravě.

Autor má velmi pěkné ostatní fotografie, ale tímto silně přestřelil. Je to foceno z Eurostára, nebo spíše z Koaly P-220 (soudě dle imatrikulace) a z těchto letadel se fotí špatně z důvodu zakřivené kabiny (proto jsou některé části fotografie neostré) a absencí vhodně umístěného okénka pro focení.

Pokud opomenu, že tuto fotografii sem neměl autor vůbec posílat, tak opravdu nechápu redakci Planes, jak tato fotografie mohla projít. Tímto šlapete po krásných fotografiích ostatních fotografů, kteří se zabývají focením z letadla (např. jendapilot a další).

Měl jsem za to, že server Planes.cz je pro publikování dobrých fotografií a nebo se z něj stává úložiště fotek typu Rajče.cz apod?

KV - unsigned guest (...77.232...)
2012-02-02 16:21

HDR hadr!

dědek (...13.46...)
2012-02-02 13:08

doslova a do písmene :-D..jen ne jen díky střechám !

P. - unsigned guest (...162.100...)
2012-02-02 12:49

To je ale barevné město!

8 records

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details