Photo Detail

B737-31S


Author: Laďa
Date taken: 2010-05-07
Number of ratings: 0×
Number of views: 9159×

Description:

07.05. Reregistered from G-THOH to OK-CCA.

AKT



The albums in which the photo is places

More photos of


Comments



Petr Popelář (...84.36...)
2010-05-28 12:36

CCA mají správně vlajku, včichni ostatní mají prapor také správně:-D

papoušku - unsigned guest (...64.0...)
2010-05-28 12:23

...ale ale, snad nezbude nic jiného než se zeptat těch generací malířskejch majstrů, kerý vymalovávali a vymalovávaj českou fangličku jednou tak a podruhý na opačný straně jinak, kdo jim dal befel tak činiti, co? A že to může bejt dobře ale taky blbě, co? A představa? éda kymling v poslednim odstavci píše o zvyklostech, a co dyž ty zvyklosti se vopravdu celá léta zakládaj na blbosti někoho prvního, co tu blbou zvyklost založil? Vlajka je jenom jedna, není přeci možný, aby se jednou objevovala dobře a hned blbě na tom stejnym předmětu, kdopak to rozlouskne? Co takhle Honza Čech, ten ví přeci všechno :-)

petr - unsigned guest (...29.127...)
2010-05-26 22:02

CCHA pouze prevzala smlouvy na lety které eurovia nesplní. Ze tam zůstalo 737-700 místo 300 uz je nepodstatná chybka.

petr - unsigned guest (...29.127...)
2010-05-26 22:00

EUROVIA a Central Charter Airlines nemá vůbec nic společného.

Milan - unsigned guest (...117.130...)
2010-05-19 15:00

No nechcete mi snad namluvit, že ČSA od svého vzniku až po současnost používá na pravé straně trupu svých letadel vlajku dle Vámi uvedeného výkladu špatně? A že tak činil tedy FISCHER, že letadla tehdejšího FMV na svých osmnáctkách , dvaašedesátkách a stopadesátčtyřkách porušoval, respektive znevažoval/znevažuje státní symbol? Nedokážu si představit, že by třeba IL 62, TU 134 ve zbarvení ČSA na kýlovce v původních barvách (1969-cca 1991) měl na vlajce klín vlevo na pravé straně trupu vyobrazen tak jak uvádíte v příspěvku, to by byl ale paskvil!!!! Já teda ČSA žalovat nebudu, ani ostatní společnosti, které tak používají...

éda kymling - unsigned guest (...64.0...)
2010-05-14 12:53

Zdroj: web ministerstva vnitra - aplikace.mvcr.cz, Státní symboly, -odpovědi na frekventované otázky: Pravidla při užívání státní vlajky: při vodorovném umístění směřuje modrý klín vždy vpravo při čelním pohledu na objekt, na němž je vlajka umístěna; bílá barva je vždy nahoře. Jaké sankce mi hrozí za porušení zákona? 1) Zneužití, úmyslné poškození nebo hrubé znevážení státního symbolu České republiky je přestupkem, za který lze uložit pokutu až do výše 10 000 Kč. 2) Právnická nebo podnikající fyzická osoba se dopustí správního deliktu tím, že:....d) vyvěsí státní vlajku v rozporu s pravidly uvedenými v zákoně o užívání státních symbolů. Za správní delikt se uloží pokuta: b) do 10 000 Kč, jde-li o správní delikt podle 1 písm. d).
--tolik citace stránek Ministerstva vnitra - odpovědi na typické otázky občanstva. Pánové, myslím si, že není co řešit. Je mi líto, ale jak vidno, befel je jedna stránka věci a "podivné zvyklosti" anebo "tak to musí bejt, dyť to řikali v televizi" anebo "já sem to někde viděl, tak proč je to tady jinak a blbě???" Na Zdar.





cimprlich - unsigned guest (...64.0...)
2010-05-14 12:31

Pánové, je pouze další otázka, proč vojenští páni nedodržují platnou podobu symbolu ČR; kdo byl na vojně, tak ví, jaký zhovadilosti zelený mozkové prováděli. Proč by měl být modrý klín na vlajce zrovna vpravo, to aby jako vlajka vlála po větru? Takže: na levé straně letadla - klín vlevo dle zákona, vlajka vlaje -viz příspěvek "línej" - na pravé straně letadla - klín vlevo, vlajka nevlaje, proto je fotka O.K. Je jediná možná podoba, jak má být vlajka naležato umístěna, každá jiná je bohužel špatně a znevážení symbolu. Další problém je, že to nikdo nehlídá, nekontroluje a nepokutuje, takže: po nebi se potulujou státní vlajky, jak se to zrovna někomu líbí, aniž by znal zákon, etc., etc. Zkuste si dát vedle sebe zrcadlově dvě vlajky a uvidíte hned, která je korekt a která paskvil. Hošani, jestli máte lepší argumenty, než že na vojenskejch ...., sem s nimi, rádi se poučíme, případně pobavíme i dále. Jinak zdraví.

Milan - unsigned guest (...160.87...)
2010-05-10 21:00

...no to jsem teda nemyslel, že z toho bude takový ohlas! Ale Honza na to kápl, modrý klín je vždy po směru letu, takže u tohoto letounu na pravé straně (která je tedy vidět) má být klín po směru letu, tedy v předu, nebo chcete-li na pravé straně! Honza si toho všiml, díky.


honza - unsigned guest (...244.81...)
2010-05-10 19:52

no řekl bych, že kolega asi myslel, že klín má být v pravo, tak jako to je na všech vojenských letadlech ačr

línej - unsigned guest (...64.0...)
2010-05-10 13:34

pro p.Milana-zdroj wikipedia: Po úpravách byl klín prodloužen a sahá do 1poloviny vlajky. Podoba vlajky byla následně poslanci dne 30. března 1920 v 18:45 vyhlášena a uznána a stala se oficiální vlajkou Československa na celou dobu jeho trvání, až do roku 1992.. Česká národní rada tak ústavním zákonem č. 67-1990 Sb. zavedla s účinností ode dne vyhlášení (13. března 1990) státní vlajku složenou ze dvou stejně širokých pruhů, spodního červeného a vrchního bílého, při poměru šířky vlajky k délce 2:3 (zákon č. 68-1990 Sb. stanovil pravidla pro používání státních symbolů).Podobu nynější státní vlajky České republiky stanoví zákon České národní rady č. 3-1993 Sb., o státních symbolech České republiky s účinností od 1. ledna 1993. Vlajka se skládá z horního pruhu bílého a dolního pruhu červeného, mezi něž je vsunut žerďový modrý klín do poloviny délky vlajky. Poměr šířky vlajky k její délce je 2:3, zákon však výslovně umožňuje namísto státní vlajky použít její napodobeninu s odlišným vzájemným poměrem šířky a délky. Odstíny barev jsou dány pouze otištěním barevného vzoru jako přílohy číslo 3 zákona, slovně v zákoně specifikovány nejsou.
Oficiální výklad významu barev a podoby vlajky není v zákonech obsažen. Modrá, červená a bílá samy o sobě jsou však jakožto státní barvy také státním symbolem, ač zákon nestanoví, jakými způsoby je lze používat. Červenobílá bikolóra je tradičním symbolem Čech, modrý klín býval někdy vykládán jako symbol Slovenska, po přisvojení vlajky Českou republikou jako symbol Moravy. Podle jedné z neoficiálních interpretací vyjadřuje bílá barva čistotu, červená krev prolitou za svobodu vlasti a modrá klidnou, bezmračnou oblohu.Při vodorovném věšení je bílý pruh v horní části a modrý klín směřuje vpravo z pohledu pozorovatele, t.j. modrý klín je v levé části a špička ukazuje doprava. Pokud se vlajka věší svisle, je bílý pruh vlevo z pohledu pozorovatele a klín směřuje vždy dolů (t. j. je v horní části).
Co je tedy špatně? zdravím

33 records

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details