Photo Detail

B747-467


Author: Ldrikk
Date taken: 05/2008
Number of ratings: 0×
Number of views: 5300×

Description:

09.05.




The albums in which the photo is places

More photos of


Comments



Kuba - unsigned guest
2008-07-01 22:44

Diky vsem za podrobnou diskuzi, ani jsem takove docela odborne odpovedi necekal a ted jsem si to vsechno procetl, tak uz vim o Jumbu zas neco vic.

Jo a opravdu jsem myslel ten prostor vzadu NAD hlavni kabinou :-) Mejte se!

fanda - unsigned guest
2008-06-30 12:35

Dobrý den pánové, děkuji, děkuji, zdá se vše jasné, nejjasnější, snad i kuba je rád, vykorespondoval jsem také vyjasnění od Honzy ČECHA, doufám, že se nebude zlobit, když se o jeho odpověď podělím s Vámi se všemi, takže zde je: ..." Za zadním zavazadlovým prostorem je ještě jeden nákladový prostor tzv "bulk" na kusové zásilky, které nejsou v kontejnerech, pak je tlaková přepážka a prostor APU. Odpočívárna pro posádku (u verze 400) je na konci kabiny cestujících, nad prostorem zadní kabiny. Vstup je tam po schodech od zadních toalet. Nejsou tam okna. Odpočívárna pro piloty je za kabinou pilotů na levé straně (za sedadlem kapitána) Taktéž tam nejsou okna. " Takže tolik Honza Čech. Sluníčkový den všem. Fanda

Vlasta - unsigned guest
2008-06-28 00:06

Prostor nad hlavni kabinou cestujicich (strop se nachazi zhruba v polovine vysky napisu Cathay Pac). Tam jsou ovladaci lana, vodni instalace, spousta elektrickych dratu a rozvody vzduchu A/C. (a jsou tam taky lana pro hrdiny, kteri tam pojizdeji na kladkach a likviduji zlocince :-D).

Vlasta - unsigned guest
2008-06-27 19:32

Spodni kabina je hlavni kabina pro cestujici. Pod podlahou je nakladovy prostor - predni (zhruba od 1.dveri pro nastup po nabeznou hranu kridla), zadni (zhruba od sachty trupoveho podvozku az k mistu, kde se trup zacina strmeji zakrivovat smerem vzhuru), tento je propojen jeste s tzv. "bulk" prostorem pro zavazadla, ktera nejsou v kontejnerech. Dale jsou vakuove pumpy a odpadove tanky pro toalety. Potom za pretlakovou prepazkou je prostor na ovladani vyskoveho stabilizatoru a uplne vzadu pod smerovym kormidlem (ne stabilizatorem) je prostor APU :-) Doufam, ze trochu ujasnene :-)

fanda - unsigned guest
2008-06-27 08:18

Nazdar pánové, velmi pěkná fotka a ještě zajímavější debata na téma: A co to tam vlastně je? Autor Kuba - to je ten úplně první příspěvek z 25.06.2008 03:06:09 se ptá: ...Zajimalo by me, co je na zadni casti te spodni kabiny, z tohoto pohledu se zda, ze by se tam veslo skoro jeste jedno nizsi patro... až do této chvíle jsme se vlastně nedozvěděli odpověď na jeho otázku. Za to už víme, že: cituji Honzu Čecha ...Před podvozkovou nohou jsou uloženy baterie a zátěžové pojistky a věci kolem energetiky... A DÁLE - cituji autora Vlastu ... Pred pridovym podvozkem se nachazi pouze radar :-)... takže je zde rozpor a znovu opakuji: A co to tam vlastně je? kuba se ptá na ......Zajimalo by me, co je na zadni casti te spodni kabiny...?, ...a já se připojuji a ptám se také: Je tam nákladový prostor? Nebo co to tam vlastně je? Díky za debatu a Zdař Bůh Fanda

Vlasta - unsigned guest
2008-06-26 19:01

Pro P.Cecha - "brzdar" na tahac nevidi. Pri pretahu je letadlo pod kontrolou tahace. Az po zastaveni da signal (radiem nebo vizualne) do kokpitu k zaparkovani.

Vlasta - unsigned guest
2008-06-26 18:54

Velmi povedena fotka, coz u autora neni vyjimka. Pro upresneni - palivo na 747-400 je v ulozene v kridle v podstate od konce ke konci vcetne centroplanu. Navic -400 si palivo veze i ve vyskovem stabilizatoru. Odpocinkovy prostor pro piloty je primo za sedadlem kapitana - vstup kokpitem. Pro PP je "loznice" nad stropem kabiny a vstup je po zebriku z kabiny. Hlavni baterie+nabijecka je v predni casti "elektronickeho prostoru", APU baterie je pred APU v ocase letadla. Jistice jsou take v prostoru "elekt.prostoru" + nektere primo na panelech v kokpitu. Pred pridovym podvozkem se nachazi pouze radar :-)

Honza Čech - unsigned guest
2008-06-26 16:01

Pro Kubu a ostatní. Boeing 747 má za příďovým podvozkem "electronic bay", což je klimatizovaný prostor, kde jsou umístěny počítače a veškerá elektronika sloužící k ovládání letadla. Prostor má svou vlastní klimatizaci, protože počítače vyzařují poměrně dost tepla. Za tímto prostorem je potom přední zavazadlový prostor. Před podvozkovou nohou jsou uloženy baterie a zátěžové pojistky a věci kolem energetiky. V přechodech křídlo- trup je systém klimatizace a přetlakování letadla. Jinak souhlasím s tím, že to je fantastická fotka nádherného ptáka.

patrik - unsigned guest
2008-06-26 09:56

Aaaaa už jede,poschodák :)

Fan. - unsigned guest
2008-06-26 09:51

O h r o m u j í c í kousek, úžasná fotka !!! Tady mu ta sloní přezdívka fakt sedí. Pan fotograf zase zvedá laťku v soutěži o nejlepší snímek krále nebes. Blahopřeji !

25 records

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details