Ryanairu bude v hlavní sezóně chybět 17 Boeingů

  • 2024-03-02 07:47

Ryanair dne 1. března definitivně potvrdil, že skluz Boeingu v dodávkách letadel 737-8200 bude činit 17 strojů. Do konce června Ryanair převezme pouze 40 namísto 57 původně plánovaných. Dopravce je proto nucen dále škrtat v již dříve seškrtaném letovém řádu, který předpokládal dodávku alespoň 50 nových letadel.

Posunutí dodávek letadel znamená snížení počtu přepravených osob v nadcházejícím hospodářském roce 2025, který začíná v dubnu. Společnost původně plánovala přepravit okolo 205 milionů cestujících. Cíl na nový hospodářský rok zatím nebyl oficiálně oznámen, číslo však bude nižší než 200 milionů cestujících.

Škrty v letových řádech se budou týkat snížení frekvencí spíše než rušení nově oznámených linek. Ryanair již implementoval některá snížení pro letiště s vysokými letištními poplatky, jako jsou Dublin, Milán Malpensa, Varšava Modlin a dále u čtyř portugalských letišť, kde růst letištních poplatků předstihl míru inflace. Cestující postižených letů byli o změně vyrozuměni a je jim nabídnuto přebookovaní na jiné lety nebo refundace. 

Ryanair sice může nějaká letadla z oněch 17 dostat v červenci-září, ale v době plné sezóny dodatečné kapacity prakticky nelze zařadit do prodeje. 

Šéf skupiny Ryanair Michael O’Leary již předtím avizoval, že snížení kapacity povede k růstu cen letenek okolo 10%.

(Foto: Moodie Davitt Report, The Times, planes.cz)   


Article photographs


Related photos


Related articles

Comments



No comments added.

Partners


Advertisement
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details