Rezervace letenek na Den díkůvzdání propadají

  • 2020-11-21 17:00

Dny okolo Dne díkůvzdání jsou ve Spojených státech typicky obdobím nejintenzivnějšího cestování. Jde o období, které leteckým společnostem dovoluje výrazně zvýšit výnosy před nástupem zimy. Obvykle jsou pro toto období typické dlouhé fronty na letištích a nasazení maximálních kapacit leteckých společností.

Letecké společnosti však nyní pouhý týden před svátky hlásí prudký propad rezervací, což souvisí s nepříznivým vývojem epidemie a zaváděním restriktivních opatření. Průměr za sedm dní přesáhl o 26 % přírůstek nemocných za předchozích sedm dní. Americké úřady apelují na občany, aby cestování omezili.

Letecké společnosti se obávají, že počet cestujících přepravených v listopadu bude i přes nadcházející svátky nižší než v říjnu. Společnosti očekávaly, že listopad díky svátkům přinese největší počty cestujících od března.

Situace představuje dilema pro letecké společnosti i samotné cestující a letecké společnosti se obávají, že cestující budou přijímat rozhodnutí na poslední chvíli. To zásadně komplikuje plánování letů. Soudí se, že se na svátky bude cestovat méně, ale nikdo neví o kolik méně.

Společnost AAA odhaduje, že cestovat plánuje asi 51 milionů Američanů. Předpokládá se však, že letos daleko větší část cestujících upřednostní osobní auto před letadlem, autobusem či vlakem.

Portál Tripadviser odhaduje, že cestovat bude 56 % Američanů, což je proti loňsku pokles o 14 %. Přitom až 75 % bude cestovat autem a pouhých 11 % uvedlo, že bude cestovat letecky.

Vloni cestovalo během svátků letecky 31,6 milionů osob. (Foto: nbcnews.com)


Article photographs



Comments



Jakub - unsigned guest (...45.18...)
2020-11-22 10:13

Tripadviser? :-)

1 record

Partners


Advertisement
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details