Aegan přestaly létat do Chorvatska. Belgie nově na „karanténním“ seznamu Velké Británie. Další země mohou následovat.

  • 2020-08-10 13:00

V souvislosti se zhorÅ¡ující se epidemiologickou situací v jednotlivých evropských zemích se obnovují nÄ›které restrikce v cestování. Ty mohou mít také Å¡irší strategické dopady.

Aegean Airlines zastavily prodeje letenek do Chorvatska (ZáhÅ™eb, Dubrovník, Split a Zadar), stejnÄ› jako codesharové lety s Air Serbia do Dubrovníku, Puly, Rijeky, Splitu, Zadaru a ZáhÅ™ebu. Protože tyto lety nejsou v prodeji ani na příští rok, lze soudit, že Å™ecký dopravce opouÅ¡tí chorvatský trh. To nejspíš znamená ztrátu zájmu o koupi Croatia Airlines, které se Chorvatsko potÅ™ebuje zbavit. Aegean byl pÅ™itom považován za žhavého zájemce. Rozhodnutí je ranou pro letiÅ¡tÄ› ZáhÅ™eb, které vloni ztratilo Å™adu zákazníků, avÅ¡ak Aegean byl jedním z tÄ›ch, kteří zůstali.

Nárůst nemocných v Belgii donutil Velkou Británii uvalit 14denní karanténu na vÅ¡echny pÅ™ijíždÄ›jící z Belgie (a osoby, které byly v Belgii 14 dní pÅ™ed příjezdem do Británie). OpatÅ™ení platí od 8. srpna a pokuta za poruÅ¡ení karantény může dosáhnout až 5000 liber. Minulý týden se přírůstky nemocných pohybovaly od 400 do 700 nemocných dennÄ›, což odpovídá asi 27,8 nových nemocných na 100 tisíc obyvatel. Británie vykazuje asi 8,4 nových nemocných na 100 tisíc obyvatel. (Foto: Zagreb-airport, planes.cz)


Article photographs


Related photos


Comments



No comments added.

Partners


Advertisement
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details