Ryanair je ochoten objednat více 737 MAX poté, co bude rozhodnuto o jejich návratu do služby

  • 2019-05-28 08:00

Michael O’Leary, šéf skupiny Ryanair, demonstruje svou důvěru v model 737 MAX a je ochoten koupit více strojů, jakmile 737 MAX získá povolení k návrat udo služby. Společnost provozuje 431 Boeing 737NG a má objednávky na až 210 Boeingů 737 MAX 200. Ve svém interview pro CNBC šéf Ryanairu odhadl, že výpadek modelu 737  MAX znamená pro společnost v letošní letní sezóně ztrátu asi 1 mil. sedaček. Předpokládá, že se zpozdí celý harmonogram dodávek, což zasáhne i plánování kapacit na příští rok.

Ryanair měl původně získat první 737 MAX v dubnu, ale k tomu již nedošlo, protože letadla byla 13. března uzemněna.

O’Leary sdělil, že v jednáních s Boeingem o kompenzaci je prioritní získat slevu na další letadla spíše než jednorázové finanční odškodnění. To je samozřejmě přístup, který bude Boeingu konvenovat, a proto další objednávka 737 MAX 200 může přinést mimořádně atraktivní ceny. To by dále upevnilo nízkou nákladovou základnu Ryanairu. A pro Boeing by taková objednávka byla vynikající argument, jak obnovit reputaci stroje.

Michael O'Leary připustil, že v procesu certifikace 737 MAX „byl možná regulátor až příliš blízko výrobci. Bude proto potřeba věc vyšetřit.” (Foto: Reuters UK, planes.cz)


Article photographs


Related photos


Related articles

Comments



No comments added.

Partners


Advertisement
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details