Delta nabídne cestujícím přístup na internet. Zdarma.

  • 2018-10-06 08:30

CEO společnosti Delta Air Lines Ed Bastian oznámil, že společnost zajistí bezplatný přístup na internet pomocí Wi-Fi během letu, a to pro všechny cestující. Prohlásil, že kromě letadla ho nenapadá žádné další místo, kde by zákazník neměl bezplatný přístup na internet a internetová konektivita je cestujícími vyžadována. Neupřesnil však, kdy se tato možnost stane široce dostupnou, ani zda či jak bude objem přenášených dat omezen. Wi-Fi dnes nabízí svým cestujícím bezplatně v omezené kapacitě např. Qatar Airways a Philippine Airlines, jiné společnosti, jako např. Turkish Airways nebo Scandinavian Airlines nabízí bezplatný přístup jen členům vyšší úrovně věrnostního programu, zatímco jiným cestujícím je umožněn jen placený přístup. Aeroflot nejnověji kombinuje placený přístup na internet a bezplatný přístup k palubnímu zábavnému obsahu. Většina společností spíše přešlapuje na místě a váhají, zda je internet součástí moderního cestování. Dalším problémem je, že společnosti obvykle nemají všechna svá letadla vybavena technologií pro přístup na internet, takže i pokud takovou možnost nabízejí, její reálná dostupnost je omezená a cestujícím těžko predikovatelná. Delta se problematice přístupu na internet věnuje již dlouho a je také zakládajícím členem Seamless Air Alliance, která podporuje zavedení Wi-Fi na palubách letadel. Delta implementuje již třetí pokolení Wi-Fi, když začala nejdříve s Gogo ATG, pak ATG4 a nyní nasazuje 2Ku. Technologií pro přístup k internetu vybavila všechna svá letadla s kapacitou nad 50 cestujících, a je tak v ideální pozici tuto relativně starou myšlenku konečně implementovat. Byl by to krok, který by jistě změnil postoj dalších společností k nabídce internetu na palubě.


Article photographs


Related photos


Related articles

Comments



Tomas - unsigned guest (...86.203...)
2018-10-07 12:12
Delta ma omezeny “internet” zadarmo uz nyni...

... a to v podobe neomezeneho fungovani whatsappu, viberu, iMessage, facebook messengeru

IvanM - unsigned guest (...45.155...)
2018-10-06 11:16
Norwegian

Trochu mi v článku chybí zmínka o Norwegian, kterí mají wifi s internetem zdarma na palubě. Letěl jsem s nimi jen jednou před 4 lety, wifi v B738 fungovala slušně.

Atomic (...224.99...)
2018-10-06 11:14

Mě na cestách nejvic zaujal neomezený internet zdarma u jetblue. Navic zajimave ceny letenek u této aerolinky jen dokladají, že nízkonákladovka může být i příjemná a pohodlná stejně jako kanadský westjet. Navíc co se internetu týče je dle mého názoru rozumný příklad alaska airlines, která má 3 možnosti výběru 1. Pouze komunikace přes komunikační aplikace jako messenger, skype, atd. (Zdarma), 2. Omezený internet s omezenou rychlostí a daty za nižší cenu a 3. Plnohodnotný rychlý a neomezený internet který si ale musíte zaplatit víc.

3 records

Partners


Advertisement
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details