Photo Detail

A330-243F


Author: ICARcz
Date taken: 2016-04-21
Number of ratings: 2×
Number of views: 1181×



The albums in which the photo is places

More photos of


Comments



Honza - unsigned guest (...103.66...)
2016-04-30 09:29

Díky všem za odpovědi.

Tuto fotku jsem zkusil ve FF i IE, jak na FullHD, tak monitoru s nižším rozlišením, jak na Linuxu, tak Win a vypadá stejně. Pokud se dostanu na plné rozlišení, předpokládám, že tam již žádné převzorkování prohlížečem není. Nemyslím, že neostrá směrovka je u této fotky jen o hloubce ostrosti, jak Clancy píše, ale pokud ano, tak pak se k tomu nezachoval hezky filtr při doostření protože přechody mezi hnědou barvou na logu a zbytkem směrovky nebo nebem jsou nepěkné. To samé u křídla pod tím. A kola jsou naopak přeostřená. Ale nechci jen hanit tuhle fotku, jinak je fajn a líbí se mi.

To, že by měl mít nějaký screener protekci, si určitě nemyslím. Doufám (a pokud to tak není, tak myslím, že by to bylo lepší), že pokud screener hodnotí fotku, nevidí údaj o autorovi, aby ho to nijak neovlivňovalo.
Tím, že občas projde foto, které podlě mne není technicky dobré (zejména pak právě v plném rozlišení), vyvolává to ve mně dojem, zda i screening proběhl při plném rozlišení na dobrém monitoru. Zda to čím dál častěji screeneři kvůli vytíženosti neposuzují na cestách na noteboocích/tabletech bez zobrazení v plném rozlišení, kde se na menších a kontrastnějších LCD takové nedostatky rády schovají. Ale to je jen můj pocit, který nemám opravdu ničím podložený.

A abych nebyl jen za nespokojeného, tak obecně práci screenerů samozřejmě chválím, a jak si Clancy přeje, tak držím palce:)
(...a také pevné nervy při hodnocení A380 a AN225 :) )

Zdravím, Honza

Michal Krsek (...102.255...)
2016-04-30 02:24

Nejsa screener, netroufam si hodnotit kvalitu fotky.

Problem muze byt napriklad v tom, ze nektere prohlizece pri prevzorkovani obrazku pouzivaji neoptimalni alegoritmy, takze to obrazek "zmrsi". Kdyz jsem to zkoumal pred cca rokem, tak to urcite delal firefox (tehdy aktualni verze) a jen pri nekterych rozlisenich displeje.

Bohuzel na to neni univerzalni odpoved, system bezi tak, aby dokazal uspokojit uzivatele od mobilu po 4K monitory a z kapacitnich duvodu nemuzeme mit pro kazdou fotku radove desitky nahledu. Snad se prohlizece casem zlepsi.

ICARcz (...222.224...)
2016-04-30 01:34

Já Vás zdravím oba...
Když si fotku zvětším do "plného rozlišení" na notebooku, tak je taky neostrá-když ale kliknu na fotku pravým tlačítkem myši a dám "zobrazit obrázek" a ten si potom zvětším do maxima , tak je ostrá... Jako jeden z déle fungujících screenerů planes bych neostrou fotku nenahrával a screeningem kolegů by stejně neprošla-takže pes je asi zakopán jinde... nejsem ajťák a netuším čím to je.

Clancy (...51.248...)
2016-04-29 16:07

Zdravím Honzo, pokusím se reagovat na Vaši připomínku ohledně kvality této fotky a fotek obecně. Pár týdnů funguji také jako screener fotek a toto je můj pohled na věc.
Nejprve k této fotce. Máte pravdu, že na kolech je vidět drobné přeostření. To považuji za větší chybu než to, že znak na směrovce není perfektně ostrý. Hloubka ostrosti dělá své. Jinak myslím, že klady této fotky výrazně převyšují tyto nedostatky. Z mojí krátké zkušenosti ze screeningu mohu říci, že většina fotek, které přijdou, je daleko horších a přes schvalování neprojdou. Tím neříkám, že z nouze pustíme občas špatnou fotku. Denně chodí desítky fotek a je teoreticky z čeho vybírat. Také neplatí to, že by měl ICARcz jako další screener nějakou protekci. Odmítáme mu fotky, stejně jako mě a i dalším screenerům. Při posuzování postupujeme tak, že se snažíme na fotce najít chybu a fotku odmítnout, než hledat klady a přesvědčovat se, že fotka je dobrá. Takto alespoň postupuji já. Screenerů je nyní o dva více a tím i více rozdílný pohled na došlé fotky. Myslím, že to jednoznačně povede ke zlepšení screeningu a výběru fotek ke zveřejnění. Věřte, že to vůbec není jednoduché. Na každé fotce je možno najít nějakou výhradu a klidně ji můžeme přehlídnout i my, ale snažíme se, aby se fotky líbili všem. Držte nám palce.
S pozdravem
Pavel

Honza - unsigned guest (...48.25...)
2016-04-29 10:01

Dobrý den,

prosím, neberte tento můj komentář jako snahu o rýpání nebo kyselou kritiku (které je tu bohužel v poslední době někdy až moc), ale u této fotografie mne poněkud zarazila její nízká kvalita. Než jsem jí rozklikl, říkal jsem si "pěkná fotka, příjemné světlo, dobrý úhel..", ale po zvětšení jsem byl dost zklamán. Mě osobně přijde silně neostrá a při snaze ostrost dohnat, to na některých místech (především kola) začalo naopak extrémně přeostřovat. Hodně fotek si prohlížím v jejich plném rozlišení, mám pocit, že zejména tak si ji "divák" skutečně užije. Chápu (a už se to tu i několikrát řešilo), že čím dál více lidí se na stránky dívá z mobilů jen v náhledech, ale myslím, že by to neměl být signál k tomu, aby se snižovala laťka pro kvalitu fotek. Naopak si myslím, že by se galerie planes měla snažit držet vysokou úroveň fotek, pokud chce být tím "hlavním" serverem v ČR v tomto zaměření. Je mi jasné, že je to i o kvalitě fotek, které přicházejí, o času, který tomu lidé okolo serveru věnují a dalších mnoha faktorech, ale prosím, snažte se udržet nějakou rozumnou kvalitu fotek. To, že tohle píšu zrovna pod tuto fotku určitě neznamená, by byla zrovna tahle je nějak extra špatná, vídáme tu bohužel mnohem horší fotky, ale zrovna u autora, o kterém si myslím, že dlouhodobě posílá ty nejlepší fotky na planes, mě to pak zarazí a zamrzí nejvíce.

Zdravím všechny a autorovi se omlouvám, že jsem tento můj názor napsal zrovna pod jeho fotku.
Honza

5 records

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details