Detail fotografie

AN74TK-200


Autor: Alan Lebeda
Datum pořízení: 09/2009
Počet hodnocení: 6×
Počet zobrazení: 4189×



Kategorie a uživatelská alba

Další fotografie


Komentáře



Pavel.A. - nepřihlášený host (...24.233...)
03.05.2014 17:07

to : yango : O.K. v pohodě . Koukal jsem ,že jsi odpovídal i na jiný příspěvek , a už tam jsi psal , že je focení na ruských letištích možné , a je k tomu i vyjádření prokuratury , a uváděl jsi i dost dalších podrobností . Já ještě v Rusku šanci fotit neměl , tak jen vycházím z toho , co psal autor fotky . Určitě by na ruských letištích bylo hodně co k vidění , a materiálu na zajímavé fotky by se našlo spousta . Dodnes vzpomínám na zážitky , když jsem před cca dvanácti lety dvakrát projel Ukrajinu od Lvova přes Ivanofrankovsk až do Černovců , k Moldavské hranici . Škoda, že nemám fotky letadel z té doby , fakt bylo na co koukat . P.

yango - nepřihlášený host (...52.15...)
03.05.2014 12:44

Pavel A.: Mohl jsem to napsat jinak. :(
Měl jsem večer špatnou náladu. Omlouvám se.

Pavel.A. - nepřihlášený host (...24.233...)
03.05.2014 09:39

to : yango : Já reagoval na příspěvek autora fotografie . V jeho odpovědi je jasně napsané , že je focení na letištích zakázané zákonem , a že i když se přímo zeptáš , tak odpovědˇ je většinou zamítavá . Já ruské zákony a předpisy v tomhle směru nestudoval .Vycházel jsem z toho , co napsal autor fotky , který v Rusku fotil , a asi dobře ví , o čem píše . Každopádně dík za odkazy , rád se na konkrétní pasáže zákonů podívám . Jinak já proti ruským letadlům nic nemám , a nikdy jsem neměl . Socha Lenina ani politika mě v tomhle směru nezajímá , a do žádné debaty o letadlech jsem politiku nikdy netahal .

yango - nepřihlášený host (...52.15...)
02.05.2014 19:23

Pavel.A.: ???
A že jsem tak smělý, pane škodo, který tzv. zákon to je? Protože ho hledám už 9 let, od mé první návštěvy Ruska, a pořád ho nenacházím. Stejně jako ho nenacházejí stovky spotterů po celém Rusku. Je k tomu na netě bohatá diskuse. Zákaz focení platí na ploše, nebo v tzv. kontrolované zóně uvnitř letiště.
www.zakonprost.ru/content/base/part/490754
3.4. В контролируемой зоне аэропорта (авиапредприятий) не допускается производить съемку авиационной техники, специального оборудования, технической документации и объектов аэропорта (авиапредприятия) без соответствующего на то разрешения.
Ta ale každopádně končí nejpozději plotem. A taky se obecně nedodržuje, viz stovky a tisíce fotek koupáků a cesťáků volně na soc. sítích. Opakovaně vyzkoušeno mnou osobně před očima ostrahy, třeba: www.jetphotos.net/viewphoto.php?id=530788&nseq=0
Ale jestli chceš věřit, že se v Rusku pořád oslovují "soudruhu", salutují u sochy Lenina a to kvantum fotek z ruských letišť na netu, včetně tady na planes.cz, je protizákonní, tak samozřejmě můžeš.
Mimochodem, tenhle pán, Alexej Kočemasov:
www.planes.cz/cs/search/author/201/letchik-lexa/?pho_fulltext=Letchik%20LeXa&pho_fulltext_place=7
je asi největší celebrita ruského spottingu, informujte se u něj, jestli chcete, emailovou adresu tam má uvedenou.

Pavel.A. - nepřihlášený host (...24.233...)
02.05.2014 17:05

to : AL : Dík , je vidět , že se toho na ruských letištích fakt moc nezměnilo . Škoda , bylo by tam asi hodně co k vidění , a fanoušků ruských letadel je pořád dost . Ale asi je pro ně jednodušší to zakázat zákonem , než něco udělat . Škoda škoda .

Fero - nepřihlášený host (...127.160...)
02.05.2014 14:16

gndRat : Dobré upozornenie !

gndRat - nepřihlášený host (...24.238...)
02.05.2014 13:23

Krásná ilustrace Coandova jevu, jak do učebnice. Všimněte si,
kam směřují plyny z motorů.

yango - nepřihlášený host (...52.15...)
02.05.2014 13:05

Lukáš: a) Bez štaflí špatně. b) Ne. c) Ne.
Žádný zákon, který by zakazoval focení civilního letiště zpoza plotu v Rusku neexistuje. A co není zakázáno, je povoleno. Ale některé předpisy jsou formulovány hodně obecně, takže jestli je ochranka moc horlivá, může žádat smazání fotek infrastruktury/budov letiště nebo letadel armádních/speciálního určení. Obyčejně ale dají pokoj. Když už, tak jen zkontrolují pas, případně odeženou dál od plotu, jestli jsou spotteři moc blízko. Prostě jako kdekoli jinde ve světě. Civilní letadla samotná můžeš fotit podle libovůle - existuje k tomu dokonce vyjádření generální prokuratury. Spotí se v Rusku úplně běžně, takže žádný strach. Dokonce samotná letiště organizují oficiální spotterské dny.
Pár míst, odkud se dá fotit:
ruspotting.net/forum/18-aeroporty-rossii-mesta-dlya-spottinga-fotovetk/

AL - nepřihlášený host (...49.57...)
02.05.2014 12:11

Pavel.A.: pokud se něco nezměnilo v poslední době (což pochybuji), tak ruská letiště nespadají do většiny. A jak jsem psal Airshow (tj. vč. DOD) je to v pohodě, v ostatních případech na slušné zeptání dostaneš slušnou odpověď: nesmí se to. Dle osobních zkušeností a informací od ruských spotterů je i dle ruského zákona focení letišť zakázané. Takže záleží na každém letišti, jak k tomu přistupuje, přičemž přitěžující okolností je smíšený vojensko-civilní provoz (např. na Vnukovu byla, možná ještě jsou, bázovaná letadla vládní letky).

Pavel.A. - nepřihlášený host (...24.233...)
02.05.2014 10:59

to : AL : podle toho , jak to popisuješ , asi "špionománie" z dob studené války mizí pořád hodně pomalu . Na většině letištˇ se dá fotit normálně , když se třeba jen slušně zeptáš , a nebo nelezeš , kam nemáš , za zákazové značky , a pod . Zatím jsem na civilních letištích nenarazil na problém , a na DOD na letišti v Čáslavi to bylo také naprosto v klidu . Proč takové zle na civilním letišti , kde projdou miliony cestujících , a málo co by mělo nějakou zpravodajskou hodnotu .

Celkem 12 záznamů

Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace