Provoz deseti největších evropských společností se mírně snížil. Kromě Ryanairu.

  • 22.11.2022 13:00

Údaje organizace Eurocontrol za období 11. až 17. listopadu ukazují, že provoz největších deseti evropských společností se minulý týden proti předchozímu týdnu jen mírně snížil, a to s výjimkou easyJetu, který překvapivě poklesl o 9 %. Naopak skupina Ryanair jako jediná společnost objem provozu udržela.

Ve srovnání se stejným obdobím roku 2019 vykazují (jako obvykle) prudký růst Wizz Air Group (18 %) a skupina Ryanair (11 %). Pouze mírný pokles zaznamenaly Turkish Airlines (-3 %) a Vueling (-4 %).

Největší průměrný počet letů denně v daném týdnu vykonaly Ryanair, Turkish Airlines a Lufthansa. Rozdíly jsou přitom vysoké. Ryanair vykonal takřka stejný průměrný počet letů denně jako Turkish Airlines a Lufthansa dohromady. (Obr.: Eurocontrol, foto: planes.cz)  


Fotografie k článku



Komentáře



Miroslav - nepřihlášený host (...167.251...)
23.11.2022 10:22
Na okraj...

Príde vianočné obdobie spojené s veľkým sťahovaním detí a rodičov k vianočným stromčekom a štedrým stolom a všetko bude inak....

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace