Čína řeší s Boeingem recertifikaci MAXů

  • 22.09.2022 13:00

Čínský regulátor CAAC se setkal s Boeingem ve věci návratu uzemněných Boeingů 737 MAX do provozu. Informovalo o tom zpravodajství Reuters. Regulátor se měl setkal se zástupci Boeingu den předtím, než šéf Boeingu 15. září oznámil, že výrobce zvažuje nabídnout uzemněné MAXy jiným zákazníkům.

Z interview pro Leeham News vyplynulo, že Boeing aktuálně nabízí zákazníkům menší počet z asi 150 parkovaných letadel určených čínským zákazníkům. Na objednací listině Boeingu figuruje 116 nevyřízených objednávek MAXů pro Čínu v katalogové hodnotě 14 miliard dolarů.

Čína byla první zemí, která uzemnila MAXy po katastrofě letounu Ethiopian Airlines v březnu 2019 a je jednou z posledních zemí, která MAXy nevrátila do provozu. Americký regulátor schválil letadla do provozu koncem roku 2020.

Modifikace provedené na letounu přitom CAAC revidoval v polovině roku 2021 a koncem roku 2021 uvedl, že MAXy se postupně vrátí do provozu do konce roku nebo počátkem roku 2022. To se však zatím nestalo.

Jednání mezi CAAC a Boeingem je nepochybně povzbuzující zprávou. (Foto: Reuters, planes.cz)   


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace