Memorandum mezi Letištěm Praha a regionálními letišti otevírá prostor pro spolupráci v řadě témat

  • 04.02.2022 13:00

Zástupci Letiště Praha a čtyř regionálních letišť 3, února podpisem memoranda v Brně potvrdili Zájem spolupracovat. Zkušenosti z oblasti provozu, obchodu či bezpečnosti budou mezi sebou nově sdílet Letiště Praha společně se vzdušnými přístavy v Brně, Karlových Varech, Pardubicích a Ostravě. 

„Na Letiště Praha jsem se vrátil s praxí a poznatky z karlovarského letiště. Jsem přesvědčen, že si navzájem s ostatními provozovateli můžeme pomoci. Chceme více spolupracovat, sdílet informace a zkušenosti v několika oblastech. Za nejdůležitější témata aktuálně považujeme provoz a údržbu dráhového systému a terminálů či bezpečnost provozu letiště,“ říká k zahájené spolupráci Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha. Spolupráce bude probíhat prostřednictvím pracovních skupin, do nichž budou nominování odborníci na dané téma.

„Spolupráce provozovatelů letišť vyjádřená dnešním podpisem memoranda je nesmírně důležitá pro společný postup při zajišťování bezpečného provozu na našich letištích, jak v oblasti předpisové, tak i v oblasti provozu, údržby a rozvoje páteřní sítě dopravních letišť v České republice,“ říká Jiří Filip, člen představenstva Letiště Brno.  

„Letecká doprava utrpěla pandemií výrazné ekonomické škody. Oceňuji proto, že se ve fázi obnovy letecké dopravy jednotlivá letiště rozhodla v některých tématech spolupracovat. Sdílet nejlepší postupy a praktiky a také efektivně využívat všechny své zdroje může být pro obnovu ekonomické prosperity a konkurenceschopnosti naší letecké dopravy významným impulsem,“ doplňuje náměstek ministra dopravy Jan Sechter. 

Letiště budou spolupracovat v následujících oblastech:

  • Provozování letiště - provoz a údržba dráhového systému, terminálů, letištní služby a další.
  • Bezpečnost provozu letiště - systém řízení provozní bezpečnosti.
  • Bezpečnost civilního letectví a ochrana před protiprávními činy - definování a zavádění bezpečnostních opatření, bezpečnostních strategii, ostraha letiště a bezpečnostní kontrola. 

Související fotky


Komentáře



kiky - nepřihlášený host (...176.63...)
04.02.2022 18:36
to snad ne!

Tak to je úžasná zpráva, že Letiště Praha bude spolupracovat se třemi nejzbytečnějšími a nejnesmyslnějšími letišti na světě. Bude to nepochybně obohacující a přínosné, hlavně pro Prahu.

Václav - nepřihlášený host (...135.96...)
04.02.2022 17:44
Kecy

Od toho z Brna to sedí, tam pod pláštíkem "bezpečnosti" v podstatě zlikvidovali normální GA prostředí

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace