LOT v krátké době rozhodne o modernizaci regionální flotily

  • 01.12.2021 13:00

Společnost LOT Polish Airlines v rámci modernizace flotily oznámí v krátké době rozhodnutí udělit kontrakt na až 50 regionálních letadel. Rozhoduje mezi Airbusy A220 a Embraery E-Jet E2. Embraer je stávajícím dodavatelem regionálních letadel. LOT je jednou z mála evropských společností, která ve svém parku nemá Airbusy.

První dodávky z nadcházející objednávky očekává dopravce v roce 2024. Ze své flotily LOT vyřadí nejprve letadla De Havilland Canada DHC-8, kterých provozuje 12, a které s ukončením leasingové smlouvy vrátí. Poslední z nich opustí flotilu LOT do konce roku 2022.

Nová letadla nahradí jak letadla Dash 8, tak stávající letadla Embraer. (Foto: lot.com, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



O. M. - nepřihlášený host (...231.2...)
03.12.2021 10:11

Když si za letenku zaplatíte dvoj- trojnásobek, než se dneska platí, a bude vás takových víc, bude i ta plzeň a vepřo knedlo zelo na porculánu.
Vnitrostátní letecká doprava v ČR (kromě nějakého GA) nemá dneska smysl, když pozemní doprava má (po započtení cesty na / z letiště) srovnatelné časy za nesrovnatelně menší peníze. Ta měla smysl v 70. letech, kdy (kromě úseku k Benešovu) neexistovala dálnice, a cesta z Prahy do Brna zabrala 4 hodiny, do Ovy 7, a Košice (tenkrát taky vnitro) byly na celý den.

Jirka - nepřihlášený host (...30.175...)
02.12.2021 11:36
Polsko

Poláci to umí. Ale my přece také. Také jsme tu vystavěli, nebo draze modernizovali vojenská letiště například Pardubice, nebo České Budějovice. Pak jsme ale zjistili, že na ně nemá kdo létat jednak z ciziny a naše vnitrostátní letecká přeprava už také vlastně neexistuje. Ale tak zase ČSA mají ještě párek letadel, ne? Tak třeba se ještě vzpamatují, i když pan Tvrdík ještě žije a navíc teď za všechno může covid, takže už asi nééééé....Je ale zajímavé, že v době točeného plzeňského piva a knedla, zela, vepřa servírovaného na porcelánových talířích v tůčkách to šlo. No jo. Historie. A komunisté jsou ti špatní, pardón, neuvědomil jsem si to. Tak to už se ani nevyplatí na Letiště Václava Havla stavět rychlodráhu, nebo podzemku z centra, jako je to jinde ve světě. Postačí kloubové "velkokapacitní" autobusy. No a jen tak mezi námi, naučil jsem se létat z WRO a je to jiná káva, než z PRG. Vůbec mi nevadí, že LOT nemá airbusy.

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace