Česká expozice v Dubaji byla úspěšná

  • 24.11.2021 13:00

Ministerstvo průmyslu a obchodu organizovalo na výstavě Dubai Airshow 2021 poprvé český výstavní pavilon.

Expozici uvedla náměstkyně ministra Martina Tauberová, která shrnula hlavní body expozice deseti českých vystavovatelů. Video najdete zde.

Kromě dobře známých exponátů, jakými jsou např. L-410NG firmy Aircraft Industries nebo L-39NG Aera Vodochody zazářila v letošní expozici zejména semilská společnost Charvát AXL ze skupiny Charvát Group. Na veletrhu prezentovala podvozek pro dvoumístný cvičný a lehký útočný letoun Spojených emirátů Calidus B-350 (viz foto), který je nyní ve vývoji. Charvát AXL podvozek pro letadlo vyvinula a pro svého zákazníka vyrábí.

Firma na veletrhu uzavřela kontrakty v celkové výši 10 milionů dolarů. Účastí v programu B-350 si navíc otevřela cestu k dodávkám pro B-250, který již létá v prototypu. Charvát AXL je dodavatelem také pro Aero Vodochody a italský Tecnam. Tradice firmy sahá do roku 1952.

Ze zcela jiné oblasti přichází firma VRgineers, která vyvíjí profesionální aplikace ve virtuální realitě a na veletrhu prezentovala své řešení produkty pro výcvik pilotů. (Foto: shephardmedia.com, VRgineers,  Aero Vodochody, Aircraft Industries,)  


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace