Nové logo Brussels Airlines: najdi deset rozdílů!

  • 21.11.2021 17:00

Společnost Brussels Airlines, člen skupiny Lufthansa, ve čtvrtek změnila své barvy, předvedla nové logo, webové stránky a potvrdila připravenost pro budoucí růst. Nový brand má komunikovat připravenost čelit budoucím výzvám. Firma zároveň slibuje hlubší zaměření na zákazníky a nižší náklady.

V rámci transformace zahájené v roce 2020 by se dopravce měl transformovat ve zdravou a ziskovou společnost. K události připravila aerolinka video.

Na nové logo reagovalo bezprostředně a s notnou dávkou ironie vedoucí polské on-line medium gazeta.pl: „…vaše logo se nám líbí. Velké mozky myslí podobně.“

Problém je v tom, že nové logo je prakticky identické s tím, které již šest let používá gazeta.pl. Ta na své domovské stránce uvádí, že „porovnání logotypu gazeta.pl a nové značky Brussels Airlines neponechává žádný prostor pochybnostem, že grafické elementy jsou takřka identické“. Gazeta se proto obrátila na Brussels Airlines a očekává, že věc bude „rychle a hladce vyřešena“ a bude dosaženo smírného řešení. Gazeta.pl je součástí polské mediální skupiny Agora.

Na stanovisko gazeta.pl reagovala mluvčí Brussels Airlines Kim Daenen, která uvedla, že v rámci návrhu nového loga se přirozeně udělal průzkum podobných brandů. „Brand gazeta.pl jsme zaznamenali. Došli jsme však k závěru, že loga nejsou absolutně identická a nedojde ke zmatení, neboť se jedná o odlišná odvětví“.

Zmínka o odlišných odvětvích (která je sama o sobě málo relevantní) narazila také, neboť řada lidí upozorňuje na nápadnou podobnost nového logotypu Brussels Airlines s logem Croatia Airlines.

Odpor proti novému logu vyjádřila také odborová organizace, byť z jiných důvodů. Odbory nezajímá grafická podoba loga ani případná podobnost či nepodobnost s logotypy jiných subjektů. Zato jsou přesvědčeny, že není správná doba utrácet za rebranding a společnost má jiné priority. Tím spíše, že částí nové identity je snížení nákladů.

Jak se zdá, hledat rozdíly v logotypech obou společností budou nyní týmy právníků na obou stranách. Samozřejmě pokud se Brussels Airlines nerozhodnout věc vyřešit „rychle, hladce a smírně“, jak navrhuje gazeta.pl. (Foto: Archyde, paliparan.com, Croatia Airlines, planes.cz)


Fotografie k článku



Komentáře



Petr Šimáček (...247.224...)
21.11.2021 18:16

Alespoň někdo trochu přemýšlí: Odbory nezajímá grafická podoba loga ani případná podobnost či nepodobnost s logotypy jiných subjektů. Zato jsou přesvědčeny, že není správná doba utrácet za rebranding a společnost má jiné priority.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace