Dodavatelé Airbusu nestíhají. Cíl dodat 600 letadel je ohrožen.

  • 31.10.2021 08:30

Stejně jako v automobilovém průmyslu či jinde, také výroba Airbusů naráží na problémy v dodavatelském řetězci. Subdodavatelé reagují příliš pomalu na tempo oživení produkce, přechod od „hibernace“ k plné produkci jde pomalu. Některé firmy považovaly plány Airbusu na restart výroby po pandemii za přemrštěně optimistické a dostatečně se nepředzásobily. Dalším problémem je, že zákazníci odebírají již vyrobená letadla příliš pomalu.

Situace tak ohrožuje ambiciózní plán výrobce dodat letos 600 letadel. Do konce září dodal Airbus 424 letadla, přičemž v září dodal 40 letadel. Aby firma splnila svůj závazek, musí do konce roku dodat každý měsíc takřka 60 letadel.

Šéf Airbusu Guillaume Faury označil 28. října situaci za znepokojující a naznačil, že říjen bude stejným zklamáním, jako bylo září. Airbus s jednotlivými problémovými dodavateli vyjednává individuálně s cílem problémy dodávek odstranit co možná nejdříve. (Foto: Spain’s News, planes.cz)


Fotografie k článku



Komentáře



Luboš - nepřihlášený host (...183.201...)
31.10.2021 21:50
Poznámka

Firma Airbus zajistí trh s letadly v plném rozsahu.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace