Delta Air Lines dosáhly prvního zisku od počátku krize. United snížily své ztráty.

  • 23.10.2021 08:30

Delta Air Lines ohlásily za třetí čtvrtletí zisk 1,2 miliardy dolarů. Co je ještě důležitější, po odečtení státní pomoci je zisk 216 milionů dolarů. Jedná se o první čtvrtletí od počátku krize v roce 2020, kdy společnost (po odečtení státní pomoci) dosáhla zisku.

Přestože je výsledek lepší, než se očekávalo, akcie zamířily dolů, a to kvůli obavám z rostoucích cen paliva. Šéf společnosti Ed Bastian varoval, že ceny paliva mohou v posledním čtvrtletí vrátit hospodaření firmy do ztráty.

Delta oznámila, že si pořídí další dva letouny Airbus A350.

United Airlines snížily svou ztrátu ve třetím čtvrtletí na 329 milionů dolarů. Se započtením státní pomoci ve výši 1,1 miliardy dolarů společnost dosáhla zisku 473 milionů dolarů. Také tento výsledek je lepší, než se očekávalo.

United ohlásily, že ještě před letní sezonou 2022 vrátí do provozu všech 52 Boeingů 777-200, které byly s nástupem pandemie dlouhodobě odstaveny.  

Šéf společnosti Scott Kirby varoval, že růst cen paliva se odrazí v růstu cen letenek. Zdůraznil, že i přesto jsou nyní letenky v průměru levnější, než tomu bylo před krizí. (Foto: Airbus, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace