Indický start-up Akasa Air požádal o licenci. Zahájí příští léto

  • 15.10.2021 17:00

Indické ministerstvo civilního letectví vyhovělo žádosti SNV Aviation a udělilo společnosti tzv. NOC (No-Objection Certificate). Na základě NOC žádá SNV Aviation o udělení certifikátu AOC indického regulátora DGCA (Directorate General of Civil Aviation). SNV Aviation plánuje zahájit komerční provoz pod brandem Akasa Air v létě 2022.

Generální ředitel Akasa Air Vinay Dube v interview sdělil, že společnost bude pokračovat s regulátorem na vyřešení dodatečných regulačních požadavků. Nesdělil však, o co konkrétně jde.

Největší podíl ve společnosti, 40 %, drží indický miliardář Rakesh Jhunjhunwala (viz foto). Ten uvedl, že během následujících čtyř let pořídí společnost okolo 70 letadel. Firma údajně projednává s Boeingem objednávku ( https://www.planes.cz/cs/article/205798/indicky-start-up-akasa-air-ma-zajem-o-az-stovku-maxu-boeingu-se-jinak-v-indii-ani-celem-regionu-nedari) asi stovky letadel 737 MAX. Boeingu, který je indickém trhu v defenzívě se v tomto případě přisuzují vysoké šance na úspěch.

Ambice společnosti rozhodně není radno podceňovat. Rakesh Jhunjhunwala je pro své investiční úspěchy znám jako “indický Warren Buffett" a v práci nad ustavením nové společnosti se spojil s bývalým generálním ředitelem společnosti IndiGo, dnes největším indickým leteckým dopravcem. (Foto: ndtv)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace