Rolls-Royce prodá španělského výrobce motorů ITP Aero. Akcie reagovaly růstem.

  • 30.09.2021 17:00

Společnost Rolls-Royce oznámila, že skupině privátních investorů vedené investiční společnosti Bain Capital Private Equity prodá za 1,7 miliardy eur španělského výrobce motorů ITP Aero. Transakce bude dokončena v první polovině roku 2022. Záměr prodat ITA Aero je součástí restrukturalizačního programu výrobce.

Po řadě neúspěchů, které souvisely zejména s chronickými problémy motorů Trent a dopady pandemie, která snížila prodeje motorů i výnosy z údržby a oprav, se letos firmě Rolls-Royce daří. Informaci o prodeji ITA Aero přijaly finanční trhy pozitivně, akcie na londýnské burze vyrostly o 9,4 %. Od začátku roku akcie Rolls-Royce stouply již o 30,3 %, čímž se tržní kapitalizace výrobce zvýšila o 11,1 miliard eur.

ITA Aero se podílela na vývoji motorů Trent a je zapojena do programu vývoje motorů nové generace UltraFan. Firma dodává komponenty pro motory Pratt & Whitney, General Electric a Honeywell. Pokud jde o vojenské technologie, firma je zapojena do výroby motorů pro Eurofighter Typhoon, Airbus A400M a vrtulníky Tiger. (Foto: ft.com, planes.cz)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace