IATA spustí svůj „digitální cestovní pas“

  • 15.06.2021 08:00

IATA v „nejbližších týdnech“ spustí svůj projekt IATA Travel Pass. Oznámil to šéf organizace Willie Walsh. Přesné datum neoznámil.

Na testování platformy v reálném provozu se podílelo takřka 60 leteckých společností a IATA Travel Pass využilo přes 60 tisíc cestujících. Walsh uvedl, že během zkušebního provozu se nahromadila řada poznatků, které slouží doladění platformy. Organizace zároveň pokračuje ve spolupráci s leteckými společnostmi a úřady na zapracování jednotlivých dokumentů.

IATA Travel Pass je bezplatná mobilní aplikace, která umožní schraňovat a sdílet nejrůznější dokumenty, a to včetně údajů o vakcinaci, testech na koronavirus atd. Z hlediska zabezpečení dat má aplikace podle IATA zajistit vyšší míru bezpečnosti dat, než je doposud obvyklé. Kromě zmíněných informací bude aplikace ve svých čtyřech modulech obsahovat údaje o letu, epidemiologické požadavky jednotlivých zemí, uvádět adresy certifikovaných laboratoří, kde lze pořídit covidové testy.

Aplikace má poskytnout všechny relevantní a aktuální informace uživatelům a zároveň zjednodušit odbavení cestujících a jejich kontrolu po příletu. (Obr.: IATA)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace