Italská ofenzíva Wizz Airu: 32 nových linek z nové římské báze.

  • 15.05.2021 08:30

Jak jsme již informovali, Wizz Air otevírá v hlavní sezóně novou linku z Prahy do Katánie a na římské letiště Fiumicino, kam bude létat čtyřikrát týdně (pondělí, středa, pátek, neděle).

Wizz Air zahájil z nově otevřené báze na letišti Fiumicino širší expanzi na italském trhu a Řím se stává 43. základnou Wizz Airu. Po letech, kdy lety Wizz Airu do Říma více méně stagnovaly, nyní přidává hned 32 nových linek. Mezi nimi i tu do Prahy, která zahajuje 2. července. Na Fiumicinu budou bázována čtyři letadla A321neo. Zaměření na Itálii je součástí pokrizové strategie Wizz Airu, která počítá s agresivním nástupem na trhy, kde byla konkurence oslabena krizí.

Jak demonstruje mapka OAG (obr. 1), expanze je zajímavá nejen vysokým počtem nových linek, ale i svým geografickým rozmachem. Sahá od Islandu po Hurghadu a od Tallinu po Kanárské ostrovy, zahrnuje rovněž Turecko. S výjimkou linky do Marrákeše, která zahájí až v listopadu, budou všechny linky v provozu během července.

Rychle pokračuje také expanze odnože Wizz Air Abu Dhabi, která v květnu zahájila lety do Bari, Kyjeva a do ománských měst Maskat a Salalah. Z Abu Dhabí je v provozu již 22 linek a další mají být oznámeny v nejbližší době. (Obr.: OAG, foto: Wizz Air)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace