Dánsko pozastavilo přílety z Emirátů kvůli pochybnostem o testech PCR

  • 24.01.2021 17:00

Dánsko šetří PCR testy prováděné na letišti v Dubaji. Existuje podezření, že testy PCR mohou záměrně nebo neúmyslně poskytovat falešné negativní výsledky. Dánsko proto v pátek prozatím na pět dní zakázalo přílety z Emirátů, aby získalo čas poznatky prověřit.

Spojení bude obnoveno, jakmile se Dánsko přesvědčí, že „negativní testy jsou skutečně negativní“. O rozhodnutí 22. ledna informoval dánský ministr dopravy Benny Engelbrecht. Prohlásil, že „Dánsko nemůže ignorovat takové podezření“.

Letiště v Kodani zjistilo agresivnější mutaci koronaviru u cestujícího přilétajícího z Jižní Afriky přes Dubaj, a to s negativním testem PCR. Dánské úřady zároveň získaly od informátora poznatky o údajné manipulaci s testy. To zřejmě spustilo šetření v této věci.

Dánsko se obává zavlečení nakažlivější a nebezpečnější jihoafrické mutace. Dánsko je jedním z unijních šampionů v boji s koronavirem a s 3,4% proočkovanosti populace je momentálně na prvním místě v EU. První místo v Evropě patří Velké Británii, která proočkovala již takřka 10 % populace. (Foto: arabianbusiness.com)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace