KLM ruší všechny lety do/z Velké Británie a některých dalších zemí. Výrazná omezení leteckého spojení zavádějí také další evropské země.

  • 23.01.2021 13:00

Od soboty 23. ledna, 00:01 hodin, ruší KLM přinejmenším na jeden týden všechny spoje s Velkou Británií, Kapverdami, zeměmi Jižní Ameriky, Dominikánskou republikou a Jižní Afrikou. V pátek v noci se všechna letadla KLM místo svých plánovaných odletů v sobotu ráno vracela z letišť Newcastle, Manchester, Edinburgh, Glasgow, Aberdeen, Birmingham a Londýn již bez cestujících. Prozatím není jasné, zda se jedná o dočasné opatření, nebo bude prodlouženo.

Ve středu společnost KLM rozhodla, že vzhledem k novým restrikcím vyhlášeným nizozemskou vládou ruší všechny dálkové linky do Nizozemí a rovněž řadu evropských spojů.

Nizozemský premiér Mark Rutte v pátek uvedl: „Britská mutace nám nedává jinou možnost. Představuje daleko větší riziko nakažení a zároveň větší riziko, že pacient bude potřebovat intenzivní nemocniční péči“.

K výrazné redukci letů přistupují Francie, Portugalsko a Španělsko. Německo podle informací britského tisku dokonce zvažuje zákaz vstupu pro přijíždějící z Velké Británie. (Foto: Refundor)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace