Finnair se přidává ke společnostem s bezplatným pojištěním léčebných výloh v případě onemocnění COVID-19

  • 05.11.2020 13:00

Finnair reaguje na jednu z vážných obav cestujících, a totiž onemocnění v zahraničí. Od středy nabízí Finnair bezplatné pojištění léčebných výloh pro případ onemocnění COVID-19.

Obvyklá zdravotní a cestovní pojištění se totiž na onemocnění koronavirem při cestách mimo „bezpečné“ země nevztahují a nijak nejsou hrazeny ani náklady na karanténu. Konkrétně v ČR jsou pojištěním obvykle pokryty pro případ COVOD-19 cesty do zelených a oranžových zemí podle semaforu MZV zde. Bezpečných zemí je však dnes pomálu a cestovat bez pojištění je riziko.

Finnair Corona Cover pokrývá léčebné a repatriační náklady cestujících z Finska až do výše 50 000 eur. Kromě toho lze z pojištění uhradit 100 eur denně na případné náklady na max. 14denní karanténu během cesty, a to včetně nové letenky zpět do Finska. Firma hradí náklady na test na koronavirus, pokud se ukáže jako pozitivní. Pojištění se vztahuje na cesty v délce trvání max. 31 dní nastoupení od 3. listopadu 2020 do 31. března 2021, a to pokud je letenka zakoupená v prodejních kanálech Finnair, Finnair Holidays či Aurinkomatkat (Suntours).

Pravděpodobně první společností, která přistoupila k tomuto konceptu, byly Emirates, které od července nabízí v případě onemocnění koronavirem úhradu nákladů na léčení do výše až 150 000 eur pro lety nastoupené do 31. prosince 2020, a to s max. délkou pobytu 31 dní. Podobné pokrytí nabízí Etihad, přičemž pojištění je platné ještě 31 dní po letu.

Virgin Atlantic pokryje náklady na léčení do výše 500 000 liber, a to bez ohledu na délku cesty. Pojištění končí rovněž 31. března 2021.

Kanadským rezidentům cestujícím do zahraničí nabízí Air Canada pokrytí nákladů na léčení COVID-19 do výše 152 000 dolarů a 114 dolarů/den v případě karantény. Podobně nabízí pokrytí i WestJet. (Foto: Finnair, mapa: cestujlevne.com)   


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace