Britská vláda ustavila pracovní skupinu pro bezpečné cestování. Na podobném úkolu pracuje i ICAO.

  • 10.10.2020 08:30

Británie ustaví zvláštní pracovní skupinu Global Travel Taskforce, která má určit pravidla pro přechod k bezpečnému cestování. Skupina má rozpracovat požadavky na testování cestujících a prozkoumat možnost zkrátit karanténu po příjezdu do Británie pro osoby testované na koronavirus. 

Také organizace ICAO (The International Civil Aviation Organization) je pověřena úkolem předložit do listopadu návrh na celosvětová jednotná pravidla testování cestujících. Organizace je přesvědčena, že široké a systematické testování cestujících před letem by napomohlo oživení letecké dopravy.

Průzkum IATA ukazuje, že až 88 % respondentů vyjádřilo připravenost nechat se před letem testovat na COVID-19. Celkem 84 % respondentů je přesvědčeno, že testování by mělo být vyžadováno u všech cestujících.

Problém myšlenky je, jak zajistit testování obrovského počtu cestujících, jak zpracovat výsledky dostatečně rychle, jak zajistit certifikace odběrových míst. Není ani jasné, kdo by nesl náklady na testování. Náklady na testování cestujících (na letu tam a zpět) by v řadě případů výrazně překročily cenu letenky a ani letecké společnosti ani letiště nejsou schopny takové náklady absorbovat. Pro cestující by náklady na dvojí testování představovaly významnou bariéru. Aby iniciativa měla smysl, musely by takový standard přijmout všechny země světa. (ilustrační foto: dw.com)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace